Eşti aici
×

Cum alegem cel mai bun bec smart?

Cum alegem cel mai bun bec smart?

Indiferent daca sunteti la prima incursiune in lumea tehnologiei inteligente sau sunteti la curent cu aceste tehnologii de ani de zile, becurile inteligente sunt unele dintre cele mai utile gadgeturi smart din jur. Ele va permit sa controlati lumina printr-o simpla aplicatie de pe telefon. Puteti sa le activati si sa le dezactivati de la distanta, sa le diminuati si, in unele cazuri, sa schimbati culoarea luminii sau sa puneti muzica.

Asadar, pe langa eficienta energetica si calitatea luminii, trebuie sa luati in considerare multe aspecte atunci cand cumparati un bec smart. Prin intermediul acestui articol va vom ajuta sa navigati prin potentialele capcane de cumparare a iluminatului inteligent si sa alegeti un bec smart potrivit.

De ce sa cumparati un bec smart?

La prima vedere, becurile smart pot arata ca un instrument pentru cei lenesi. Sigur, comutarea luminilor fara a va da jos din pat sau de pe canapea reduce efortul, dar un bec inteligent are mult mai multe lucruri de oferit decat asta.

Puteti controla becurile smart conectate la Internet de oriunde din lume, atata timp cat aveti o conexiune de date sau WiFi. Acest lucru inseamna ca puteti face sa para ca si cand este cineva acasa, desi dvs sunteti la sute de km departare sau doar ati ramas pana tarziu la birou. Acest strat suplimentar de securitate ar putea descuraja hotii.

Cele mai avansajte becuri, cum ar fi cele Magic Blue, Widjit sau Philips Hue isi pot schimba culoarea – astfel incat in functie de momentul zilei si de ceea ce faceti in casa, puteti seta o anumita culoare si o anumita luminozitate.

bec smart

Becurile smart, ca parte a unei case inteligente, sunt cele mai potrivite cand functioneaza alaturi de intreg sistemul inteligent al casei. Hub-urile inteligente va permite sa controlati mai multe dispozitive inteligente dintr-o singura aplicatie. Daca intentionati sa cumparati un hub in viitor sau daca aveti deja unul, trebuie sa va asigurati ca este compatibil cu becurile dvs smart alese. Multe hub-uri vin cu senzori de miscare – astfel le puteti seta incat becurile inteligente sa se aprinda cand detecteaza miscare. Acest lucru poate descuraja intrusii si poate elimina necesitatea de a aprinde telefonul atunci cand ajungeti acasa noaptea si nu vedeti sa deschideti usa.

Unele becuri smart functioneaza prin intermediul tehnologiei Bluetooth, mai degraba decat prin WiFi. Modelele Bluetooth nu vor functiona cu hub-uri inteligente deoarece nu sunt conectate la Internet.

Cat ar trebui sa platim pentru un bec smart?

Cu preturi cuprinse intre 70 – 400 de lei, cu siguranta veti plati mai multi bani pe un bec smart decat pe unul conventional. Unele becuri au nevoie de un hub conectat la router inainte de a functiona. Aceste hub-uri sunt diferite de cele inteligente despre care discutam anterior, deoarece functioneaza cu becuri smart de la aceeasi marca. Totusi, veti gasi cu usurinta pe Internet becuri smart ce nu au nevoie de hub-uri, isi pot schimba culorile si au chiar si o boxa integrata, la preturi de aproximativ 130 – 150 de lei.

Hub-urile au o limita maxima pentru numarul de becuri pe care le pot suporta, dar numarul lor este de obicei foarte ridicat – de exemplu, hubul Philips Hu poate suporta pana la 50 de becuri.

Avem nevoie de alte accesorii speciale?

Nu va faceti griji, nu aveti nevoie de nimic suplimentar si nici nu va trebui sa scoateti cutia cu unelte pentru a monta un bec smart. Acestea arata si se monteaza ca orice alt bec obisnuit, trebuie doar sa tineti cont de soclul in care se potrivesc, E14 sau E27.

In final, va spunem ca alegerea unui bec smart tine mai mult de gusturile si nevoile fiecarei persoane in parte. Sfatul nostru este sa nu va complicati cu sisteme complexe de iluminat inteligent, sa alegeti un bec smart pe care sa nu platiti o avere si sa cercetati bine magazinele online pentru a gasi cea mai buna oferta.