Eşti aici
×

De ce este utila o sonerie video wireless in aceasta perioada de izolare?

De ce este utila o sonerie video wireless in aceasta perioada de izolare?

De cate ori stateai in caneapa sau in pat si te uitati la emisiunea preferata, citeai o carte buna sau urmareai un film pe Netflix si ai fost intrerupt pentru ca suna cineva la usa? De fiecare data cand se intampla asta trebuie sa mergi la usa pentru a vedea cine e. Pentru toate aceste situatii o sonerie video wireless este exact ceea ce va trebuie.

Deoarece foarte multi dintre noi am oprit activitatile normale de zi cu zi pentru a limita raspandirea coronavirusului si a COVID-19, soneriile video pot juca un rol foarte important in distantierea sociala. Aceste sonerii smart va permit sa vedeti cand cineva este la usa si, de asemenea, va permit sa le vorbiti vizitatorilor. Nu numai ca puteti primi in continuare livrari si pachete alimentare, dar puteti si sa instruiti livratorii sa lase produsele in fata usii, fara sa mai iesiti din casa pentru a vorbi cu ei.

Desi parea un lucru foarte mic si nesemnficativ, o sonerie video va poate ajuta sa va protejati de fiecare vizitator care vina la usa dvs. Amintiti-va doar sa dezinfectati in mod regulat soneria, in special dupa livrari, este un lucru benefic pentru toata lumea, atat pentru dvs cat si pentru urmatoarele persoane care vor veni la usa.

Ce este o sonerie video wireless?

La baza, aceste sonerii video sunt niste dispozitive echipate cu o camera video care permit unei persoane sa vada si sa comunice cu oricine se afla in fata usii, folosind doar un telefon inteligent sau o tableta, din orice loc al lumii s-ar afla.

O astfel de sonerie este o optiune excelenta pentru ca ajuta si la cresterea securitatii generale a locuintei tale. Sunt utile pentru a identifica potentialii spargatori, pentru a alerta proprietarii locuintelor despre potentiale amenintari si chiar pentru a ii speria pe potentialii infractori, pacalindu-i ca sunteti acasa.

In plus, aceste sonerii pot trimit automat notificari pe telefon sau tableta atunci cand cineva suna la sonerie, atentionandu-va astfel ca este cineva la usa. Aceasta inseamna ca puteti vorbi cu livratorii in timp ce va aflati la birou sau cu prietenii copiilor dvs cand vin la usa sa ii cheme la joaca.

Constructie si caracteristici

Soneriile video sunt de toate formele si dimensiunile. Modelele cele mai ieftine tind sa fie dispozitive voluminoase, cu optiuni de culoare limitate, in timp ce multe dintre cele mai scumpe modele sunt subtiri si vin intr-o varietate de finisaje care sa se potriveasca perfect cu casa dvs. Totusi, daca soneria va functiona cu baterii, atunci este posibil sa fie mai voluminoasa decat modelele cu fir.

Orice sonerie inteligenta video este echipata cu o camera care trimite alerte catre telefonul conectat impreuna cu un flux video in direct atunci cand este apasat butonul soneriei. Videoclipul este accesat printr-o aplicatie mobila, care este de asemenea utilizata pentru instalarea dispozitivului, configurarea setarilor wireless si configurarea alertelor. Probabil veti plati mai mult pentru soneriile ce ofera functii precum video 1080p, detectare de miscare, audio in doua sensuri. De asemenea, pentru a evita alertele false cauzate de trecerea masinilor, a vantului puternic si a oricaror lucruri asemanatoare, va recomandam o sonerie care sa ofere zone de miscare personalizabile.

Alte caracteristici importante includ tehnologia de recunoastere faciala care identifica vizitatorii dupa nume, tehnologia de detectare a miscarii care cunoaste diferenta dintre oameni, masini si animale, video cu vizionare pe timp de noapte (majoritatea camerelor cu sonerie utilizeaza leduri infrarosu pentru a oferi imagini si pe timp de noapte). Unele dintre cele mai noi modele de sonerii ofera o caracteristica de pre-inregistrare care inregistreaza cateva secunde de activitate inainte de declansarea unui senzor de miscare sau inainte de a fi apasat butonul soneriei, pentru a vedea ce s-a intamplat chiar inainte de un eveniment.

Soneriile video nu ofera spatiu de stocare local pentru videoclipurile inregistrate, asadar va trebui sa va abonati la un serviciu cloud pentru a vizualiza clipurile realizate de senzorul de miscare. Servicii de cloud gasiti de la 2-3 euro pe luna, o suma mica pentru avantajele pe care le poate oferi.

Cum functioneaza soneriile video smart?

La o sonerie traditionala, atunci cand apasati butonul se inchide circuitul electric care face "clopotul" sa sune. Soneriile video sunt putin mai complexe. Cand apasati butonul de pe un astfel de dispozitiv, camera soneriei trimite un flux video catre telefonul dvs prin Bluetooth sau WiFi. De aici puteti doar vizualiza sau puteti apasa un buton in aplicatie pentru a vorbi cu persoana de la usa. Fiecare sonerie accepta alerte de sunet, care va notifica telefonul atunci cand cineva suna la usa sau cand sunt detectate alerte de miscare.

Aveti nevoie de o sonerie video cu fir sau wireless?

Atunci cand alegeti o sonerie inteligenta, trebuie sa decideti daca doriti un dispozitiv wireless care functioneaza pe baterii sau unul care sa isi ia puterea de la cablurile din perete. Desigur, o sonerie fara fir este mult mai usor de instalat, intrucat isi ia energia din baterii si nu necesita sa opriti alimentarea cu energie a casei si nici sa conectati cablurile electrice. Dezavantajul soneriilor video wireless este ca bateriile lor tind sa se epuizeze destul de repede. In functie de utilizare, pot rezista intre doua si sase luni de zile. Daca locuiti intr-o zona rece, va puteti astepta sa reziste chiar mai putin de atat.
Soneriile cu fir nu sunt la fel de usor de instalat, insa nu va ganditi totusi ca este o misiune foarte dificila. Avantajul este ca nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la baterii. Intrucat majoritatea caselor au deja cablaj de sonerie, instalarea unei sonerii video in locul celei vechi se face destul de usor, trebuie doar sa deconectati doua fire de la sonerie actuala si sa le mutati la noul dispozitiv.

Cum alegem cea mai buna sonerie video inteligenta

Cu fir sau fara fir

Soneriile video necesita de obicei 16 volti sau mai mult pentru a functionar. Daca aveti o casa mai noua, este posibil sa nu fie nicio problema. Dar dupa cum am mai intalnit cazuri, este posibil ca locuintele vechi sa nu ofere suficienta energie. De exemplu, am intalnit o situatie in care o casa construita in 1956 sa aiba doar 10 volti, ceea ce nu a fost suficient pentru a face soneria sa functioneze.

Amplasare soneriei

Modelul pe care il veti alege depinde foarte mult si de locul in care doriti sa montati soneria, daca o veti inlocui pe cea veche sau daca veti dori sa mergeti cu ambele in paralel. Un model de sonerie cu baterii nu mai aduce in acest caz nicio problema suplimentara, puteti lasa linistiti si soneria veche a casei.

Campul de vizualizare

Doriti sa vedeti doar persoana din fata usii sau doriti sa vedeti tot ceea ce este in jurul usii de la intrare? Daca doriti sa vedeti mai mult decat o persoana, atunci este recomandat sa cautati sonerii care au un camp de vizualizare de 160 - 170 de grade.

Rezolutia video

Cu cat este rezolutia mai mare, cu atat imaginea este mai clara, ceea ce va face sa identificati mult mai usor oamenii de la usa dvs. Cele mai bune modele actuale au o rezolutie video maxima de 1080p.

Modul nocturn

Sunt multe sonerii video care au acum LED-uri integrate cu ajutorul carora obtin imagini mai bune pe timp de noapte. Binenteles, imaginile vor fi monocrome, insa nu este atat de important acest lucru.

Sonerii video vs. camere de securitate

Soneriile video nu sunt si cele mai bune camere de securitate. Este adevarat ca si soneria video inteligenta va permite sa primiti alerte de miscare, alerte sonore atunci cand se intampla ceva in raza acesteia de detectie, etc.

O camera dedicata de securitate poate fi o alegere mai buna daca cautati securitate reala, deoarece o puteti pozitiona in mai multe locuri. De asemenea, camerele de securitate pot fi setate sa urmareasca subiectul, astfel incat veti vedea pe inregistrare tot ce a facut o anumita persoana in jurul casei dvs.

Beneficiile unei sonerii video inteligente

Aceste sonerii au un singur obiectiv principal - siguranta dvs. Exista si cateva beneficii pe care le veti observa aproape imediat:

Privelisti exterioare mai bune - cu ajutorul acestor sonerii veti putea sa va uitati la cine este in fata usii inainte de a raspunde doar folosind aplicatia mobila. Si daca nu doriti sa raspundeti, nimeni nu isi va da seama ca sunteti acasa.

O casa mai inteligenta - tehnologia duce casele inteligente la un nou nivel cu mai mult control. Majoritatea soneriilor smart se conecteaza cu alte dispozitive inteligente din casa, cum ar fi un sistem de alarma complex sau cu asistentii inteligenti Alexa sau Google Home.

Mai multa securitate - cu o astfel de sonerie veti sti cu exactitate cine a fost la dvs acasa si cand. Cu cateva masuri simple de securitate suplimentare, va veti simti mai confortabil stiind cine este in fata usii chiar si atunci cand nu sunteti acolo.