Eşti aici
×

Lumini DSLR - blit-uri, lampi led, ring macro

Cum alegem un blit DSLR?

Daca in trecut nu se gaseau blituri decat de la producatorii consacrati de camere DSLR, in prezent lucrurile s-au schimbat, au aparut pe piata o multime de blituri DSLR, fiecare cu caracteristicile sale.

Sistemul blitului

Majoritatea bliturilor pot fi utilizate pe mai multe tipuri de camere DSLR, dar daca nu va place sa setati blitul manual va trebui sa cautati unul care sa fie compatibil TTL cu camera dvs. Fiind compatibil TTL, blitul DSLR va stii automat in functie de scena fotografiata ce setari sa utilizeze.

Putere iesire blit

Cat de luminos trebuie sa fie blitul dvs? Pentru acest lucru trebuie sa fiti atenti la numarul de ghid care va va spune cat de departe poate ajunge lumina unui blit. Un blit DSLR ieftin va avea de cele mai multe ori un numar de ghid de aproximativ 35 pana la 45, ceea ce inseamna ca pot atinge 35 pana la 45 de metri la ISO 100, in timp ce un blit mai scump si mai puternic poate avea un numar de ghid care sa depaseasca 100.

Timpul de reincarcare al blitului

Timpul de reincarcare este durata pe care va trebui sa o asteptati intre doua declansari consecutive cu blitul dvs. Daca fotografiati sport atunci cu siguranta aveti nevoie de un blit cu reincarcare suficient de rapida. Unele blituri foarte scumpe si performante pot sa sustina chiar si pana la 100 de fotografii consecutive fara a reincarca, insa cele mai multe blituri vor avea nevoie de o secunda sau mai multe intre fiecare fotografie realizata.

Ring macro LED pentru DSLR

Inconjurarea unui subiect in lumina este esentiala, producand astfel ceea ce multi dintre noi percepem ca iluminare fara umbra. Pentru acest lucru un ring macro LED este accesoriul perfect. Acest ring macro este pozitionat astfel incat sa se deplaseze in acelasi timp cu lentila atunci cand focalizeaza si fiind in linie cu aceasta, blitul va lumina exact ceea ce se vede prin lentila.

Ringul poate fi montat direct pe obiectiv sau, asa cum se intampla de multe ori, este nevoie de un adaptor suplimentar. Adaptoarele acopera o gama larga de diametre intre 49-77 mm.

 

Nu am gasit produse care sa respecte criteriile dvs.
Va rugam sa incercati alta cautare.