Eşti aici
×

Camere video sport si de actiune

Camerele video sport nu sunt la fel care orice camere video existente in magazine. Camerele sport sunt proiectate special pentru a fi montate pe casti de protectie, bicicleta / motocicleta, placi de surf, masini si multe alte obiecte. In general camerele video sport sunt mici, dure, cu un design cat mai simplist si un obiectiv frontal care surprinde lumea intr-o perspectiva ochi de peste. 

Dimensiunile mici ale acestor camere sport si filmarea POV (point of view) le-a facut foarte populare printre practicantii sporturilor extreme, care surprind senzatiile tari pe care le traiesc intr-un mod foarte usor. Un alt mod foarte interesant in care pot fi utilizate camerele video sport este atunci cand filmati sub apa. Cu ajutorul unor huse si carcase special concepute pentru acestea, puteti transforma majoritatea camerelor sport in camere care sa filmeze sub apa.

Ce caracteristici ne arata ca o camera de actiune este buna?

Rezolutia – reprezinta numarul de pixeli ce pot fi capturati in fiecare cadru si numarul de detalii. In prezent, majoritatea camerelor au o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli), dar veti gasi si camere mai performante care reusesc sa filmeze la o rezolutie 4K (3840 x 2160 pixeli).

Cadre pe secunda – FPS (frames per second) – numarul de cadre pe secunda. Acest indicator masoara cate cadre consecutive poate inregistra o camera sport. In general aceasta valoare este de 30 de cadre pe secunda, la fel cum este si la televizor. Insa, camerle de actiune mai performante au ajuns acum la 60 sau chiar 120 de cadre pe secunda. O valoare mai mare inseamna o imagine mai lina si mai clara.

Campul de vizualizare – FOV (field of view) – este foarte important pentru camerele sport de actiune. Acest indicator ne arata unghiul la care poate filma o astfel de camera, cu cat este mai mare cu atat mai mult va intra in cadru. In general vorbim de unghiuri foarte mari, de aproximativ 170 de grade.

Fotografii – camerele de actiune sunt special concepute pentru a inregistra filme, insa pot face si fotografii. Insa, acestea nu sunt la o rezolutie mare, astfel incat calitatea nu este tocmai buna. Totusi, un numar mai mare de megapixeli este mai bun.

Sistemul de montaj – toate camerele de actiune sunt proiectate pentru a fi atasate de diferite suprafete sau obiecte. Cele mai multe camere au in pachet cateva astfel de monturi, insa veti putea cumpara altele suplimentar. Totusi, o camera de actiune buna, va avea un astfel de sistem universal, pentru a se potrivi cu orice accesorii doriti sa cumparati ulterior.

Rezistenta la apa – este important sa alegeti o camera video subacvatica daca doriti sa o utilizati pentru filmari subacvatice. Unele modele mai performante sunt rezistente pana la adancimi de 30-50 de metri, altele insa, au nevoie de o carcasa speciala.

Bateria – chiar si cele mai bune camere video sport au o baterie ce nu rezista mai mult de cateva ore. Astfel incat, este o investitie foarte buna daca veti cumpara baterii suplimentare.

Avantajele unei camere video sport

  • Dimensiunile – foarte mici si usoare.
  • Constructia – sunt realizate din materiale dure, foarte rezistente.
  • Utilizarea – extrem de usor de utilizat.
  • Montarea – usor de montat in aproape orice loc doriti, trebuie doar sa folositi accesoriile potrivite.