Eşti aici
×

Prize inteligente programabile WiFI Smart

O priza inteligenta este o priza care se conecteaza la o alta priza de perete traditionala deja existenta si in care apoi conectati dispozitivul pe care doriti sa il transformati intr-unul inteligent. In general cu un astfel de dispozitiv nu pierzi nicio priza - pur si simplu adaugati inca una care se poate conecta la reteaua WiFi de acasa.

Avand in vedere acest lucru, primul lucru care trebuie luat in considerare este locul in care doriti sa plasati mufa inteligenta. Majoritatea dispozitivelor de acest gen nu au dimensiuni foarte mari, astfel incat daca aveti o priza de perete dubla sau tripla veti putea in continuare sa utilizati prizele normale ramase dupa ce o conectati pe cea inteligenta.

Ce face o priza inteligenta wifi?

Dupa ce sunteti sigur ca o priza smart wireless se va potrivi corect in casa dvs, este important sa luati in considerare ce poate face aceasta. O priza de acest gen va permite ca folosind un telefon sau o tableta sa porniti / opriti curentul unui dispozitiv electronic conectat la ea - deci daca aveti conectata o lampa, o puteti porni sau opri indiferent de locul in care va aflati, trebuie doar sa aveti Internet. Majoritatea prizelor inteligente ofera si diferite forme de programare, astfel incat puteti preseta cand sa porneasca un dispozitiv, de exemplu puteti face sa porneasca aparatul de facut cafea cu jumatate de ora inainte sa va treziti.

Scenele (acesta este termenul cel mai des utilizat) va permit sa programati mai multe dispozitive pentru a interactiona intre ele. Unele va permit sa programati scene in functie de conditii precum temperatura, umiditatea sau rasaritul si apusul soarelui. Altele au scenarii predefinite pentru cand sunteti in vacanta, care activeaza si dezactiveaza dispozitivele conectate pentru a face sa para ca este cineva acasa.

Daca va preocupa mediul inconjurator sau sperati sa economisiti ceva bani, cautati o priza smart care va ofera si monitorizarea energiei electrice. Retineti insa ca nu toate prizele ofera aceleasi informatii, exista prize care ofera o defalcare detaliata a duratei de timp in care un dispozitiv a functionat si cat a consumat, dar exista si prize care ofera doar o imagine de ansamblu a consumului.

La ce sa va uitati atunci cand cumparati o priza smart wireless?

Imi va bloca cealalta priza?

Unele prize inteligente sunt atat de mari incat, daca le conectati la o priza, aceasta va bloca a doua priza. Acestea nu sunt practice si ar trebui sa le evitati.

Va functiona cu Alexa sau Google Assistant?

Este minunat sa poti spune "Alexa, stinge lumina" si priza sa inchida imediat lampa. Asadar uitati-va pe specificatiile prizei pe care urmeaza sa o cumparati, daca este sau nu compatibila cu asistentii virtuali.

Aplicatia pentru telefon este buna?

Multe dintre prizele inteligente ieftine vin alaturi de aplicatii si mai ieftine care le fac sa fie foarte greu de configurat si nu ofera o utilizare rapida si intuitiva. Inainte de a cumpara o priza, poate ar fi bine sa instalati mai intai aplicatia pe care o utilizeaza pentru a o testa.

Intrerupatoare inteligente vs becuri inteligente vs prize inteligente

In comparatie cu celelalte dispozitive din comparatie, prizele smart pot fi utilizate pentru a controla mai multe lucruri decat luminile din casa. De exemplu, puteti conecta un aparat de facut cafea, aparatul de aer conditionat pentru a gasi o temperatura buna in casa atunci cand veniti de la serviciu, etc.