Eşti aici
×

Senzori si detectoare WiFi smart pentru case inteligente

Cand vine vorba de siguranta familiei tale, cu siguranta iti doresti sa faci tot ce este posibil pentru a te pazi de toate accidentele ce se pot intampla. Daca aveti deja un sistem de securitate acasa sau urmeaza sa instalati unul, iti recomandam sa adaugi acestuia si un detector de fum, detector pentru scurgeri de gaze, detector pentru scurgeri apa, dar si un senzor de temperatura si umiditate.

In acest ghid, iti vom prezenta cum functioneaza toate aceste detectoare si la ce anume trebuie sa fi atent cand cumperi astfel de dispozitive inteligente.

Detectorul de fum

Detectoarele de fum sunt dispozitive care declanseaza un avertisment atunci cand exista o acumulare de fum, care apare de cele mai multe ori inaintea unui incendiu daca aveti noroc sau in timpul acestuia.

Detectoarele de fum inteligente WiFi pot fi integrate cu alte dispozitive inteligente, facandu-le mai usor de gestionat, astfel incat sa poti avea liniste sufleteasca stiind ca familia ta este intotdeauna in siguranta acasa.

Detectorul pentru scurgeri de gaz

O scurgere de gaz, care poate duce la otravirea cu monoxid de carbon sau la explozii si incendii puternice, ar putea avea multe cauze. Inhalarea de CO poate priva o persoana de oxigen, iar acest lucru duce la ameteli, pierderea vederii si dureri de cap. Monoxidul de carbon poate fi mortal, iar scurgerile de gaz ar trebui, de asemenea, tratate serios si raportate companiilor locale de gaze.

Cele mai frecvent utilizate gaze, cum ar fi gazele naturale sau gazul petrolier lichefiat (GPS, un amestec de propan si butan), sunt invizibile cu ochiul liber si sunt extrem de explozive in circumstantele "corecte".

Un sistem de detectare a gazului instalat si intretinut corespunzator poate detecta scurgerile mai rapid si mai fiabil decat nasul uman. Cu cat puteti actiona mai repede, cu atat este mai usor sa limitati cantitatea de scurgeri.

Este posibil ca cineva sa nu fie intotdeauna prezent acasa atunci cand se produce o scurgere. De asemenea, se poate intampla peste noapte. Gazul poate fi mai greu sau mai usor decat aerul din camera. Acest lucru inseamna ca se va concentra in apropierea podelei sau a tavanului, unde se poate sa nu il mirositi.

Detector scurgeri de apa

Monitorizarea scurgerilor de apa este cel mai bun mod de a preveni deteriorarea casei si a obiectelor din aceasta. Lasate necontrolate, chiar si scurgerile mici de apa de sub masina de spalat sau chiuveta, pot provoca probleme in toata casa, inclusiv daune structurale si fundamentale. Detectoarele de apa WiFi inteligente va alerteaza instantaneu cu privire la scurgerile de apa.

Senzorii pentru detectarea scurgerilor de apa sunt deosebit de importanti pentru oricine pleaca de acasa pentru perioada mai lungi de timp, si nu numai. Orice schimbare de temperatura poate provoca ravagii in instalatiile sanitare, pot duce la scurgeri de apa, sau mai rau, la spargerea conductelor. Un detector de apa plasat intr-o locatie cheie poate face ca o mica urgenta sa fie gestionata inainte ca cea mai mare parte a structurii sa fie distrusa de apa.

Beneficii senzori si detectoare inteligente

Acces de la distanta

Principalul avantaj al acestor dispozitive smart inteligente este ca le puteti accesa de aproape oriunde. Se pot sincroniza cu smartphone-ul tau si au de cele mai multe ori o aplicatie care va permite sa le accesati de la distanta.

De asemenea, accesul de la distanta va permite sa inchideti rapid alarmele daca senzorul se declanseaza accidental.

Detectie mai precisa

Multe detectoare inteligente ofera, de asemenea, o detectie mai precisa in comparatie cu modelele clasice.

Conexiune wireless

Detectoarele wireless functioneaza cu baterii si utilizeaza frecvente radio pentru a transmite alerte. Este adevarat ca va trebui la 1-2 ani sa schimbati bateriile, insa veti scapa de toate cablurile intinse prin casa.

Cand achizitionati detectoare WiFi inteligente, aveti si avantajul de a va conecta dispozitivele impreuna. Sincronizand toate dispozitivele, veti putea accesa caracteristici utile de siguranta care va pot pastra in siguranta atat pe voi cat si pe cei dragi.