Eşti aici
×

Baterii tip acumulator DSLR

Bateriile camerelor DSLR si nu numai, au evoluat foarte mult in ultimii ani, acum aproape ca nu mai exista camera foto care sa functioneze cu baterii de tip AA.

Cum alegem o baterie tip acumuluator DSLR?

Majoritatea aparatelor foto necesita acum un anumit stil de baterii sau acumulatori. Stilurile bateriei variaza atat in functie de producator, cat si de modelul camerei.

Cautati “baterie Nikon” sau “acumulator Canon” pe Internet si veti gasi multe forme diferite de baterii chiar si in gama aceluiasi producator. Pentru un tip de acumulator DSLR exista in general cateva modele de camere care se potrivesc, dar nu toate ale producatorului, ci in functie de constructie si performanta. De aceea, daca aveti noroc, aveti sanse sa folositi un acumulator DSLR de la aparatul vechi.

Unele camere DSLR pot fi echipate cu un grip de prindere vertical care contine doua baterii. Una dintre aceste baterii pot fi de cele mai multe ori, inlocuite cu obisnuitele baterii AA.

Baterii tip acumulator reincarcabile cu litiu-ion

Bateriile reincarcabile cu litiu-ion (Li-ion) sunt cele mai des intalnite, in special la camere DSLR. Sunt mai usoare, mai puternice si mai compacte decat bateriile NiMH si nu sunt atat de afectate de vremea rece.

Bateriile litiu-ion isi mentin incarcarea timp indelungat, ceea ce este util daca utilizati o camera digitala care necesita multa putere. Aceste tipuri de baterii sunt mai scumpe decat cele NiMH.

Baterii tip acumulator reincarcabile NiMH

Ca si bateriile litiu-ion, bateriile NiMH pot fi reincarcate de sute de ori. Nu sunt foarte scumpe si se reincarca in numai una-doua ore. Cu toate acestea, nu rezista foarte mult in timp. Totusi, pentru mediul inconjurator acest tip de acumulatori DSLR sunt mai siguri.

Baterii tip acumulator DSLR de brand sau nu?

Producatorii de camere foto DSLR sunt in prezent si in domeniul bateriilor. Acestia produc baterii proprii sub numele lor de marca pentru a se asigura ca utilizatorii obtin un acumulator in care pot avea incredere. Nikon, Canon si alti producatori de camere DSLR produc baterii pentru camerele pe care le produc.

Asa cum se intampla adesea, marcile generice concureaza pe piata camerelor digitale. Acestea au dimensiunea si forma exacta a bateriilor de brand si au adesea aceeasi putere si capacitate, sau chiar mai mare. Avantajul acestor acumulatori DSLR este faptul ca sunt mult mai ieftini decat cei de brand, in general putand sa cumparati doua sau chiar trei baterii third-party cu aceeasi suma pe care o cheltuiti pe o singura baterie DSLR de brand.