Eşti aici
×

Echipamente medicale de protectie - masti, manusi si dezinfectanti

Inca de la sfarsitul anului 2019, de mai mult de doi ani de zile, noul coronavirus aparut in China a declansat o pandemie de lunga durata. De atunci, s-a raspandit rapid in intreaga lume. Deja ne este cunoscut tuturor, numele acestui nou coronavirus este SARS-CoV-2, iar boala pe care el o provoaca se numeste COVID-19.

In prezent exista mai multe vaccinuri aprobate ce se fac in toata lumea, insa nici cu acestea nu putem sa scapam definitiv de pandemie daca nu ne protejam in continuare, de aceea mastile de protectie si gelurile dezinfectante trebuie utilizate.

Modele masti de protectie

Pentru a preveni raspandirea virusului de la persoanele fara simptome in primul rand, autoritatile din intreaga lume recomanda sa purtam masti de protectie. Cand auziti sau cititi informatii despre mastile de protectie contra COVID-10, in general sunt trei tipuri aduse in discutie:

mastile realizate acasa - sunt cele facute din bumbac sau alte materiale asemanatoare, dar care insa ofera o protectie minima. Pot oferi un anumit grad de protectie, insa mult mai putin decat mastile chirurgicale sau cele respiratorii.

mastile chirurgicale - Mastile chirurgicale sunt masti de unica folosinta, care va acopera nasul, gura si barbia. Sunt in general utilizate pentru: a proteja purtatorul de spray-uri, stropi si picaturi mari si pentru a preveni raspandirea secretiilor respiratorii potential infectate de la purtator la alte persoane.

mastile de protectie KN95 - FFP2 - o masca de protectie KN95 (N95) este mult mai utila decat toate variantele prezentate anterior. In plus fata de stropi, spray-uri si picaturi mari, acestea pot filtra si aerul cu pana la 95%, inclusiv virusurile si bacteriile prezente. Aceste masti de protectie N95 au in general o forma circulara sau ovala si se etanseizeaza perfect pe fata. Benzile elastice va ajuta sa o tineti ferm pe fata. Unele modele au si valva cu filtru care va ajuta sa respirati mai usor si sa eliminati umiditatea din interior.