Eşti aici
×

Telecomenzi cu sau fara fir pentru camere DSLR

Nu este un secret ca a fi fotograf, amator sau profesionist, poate fi destul de scump. Sa fii selectiv cu echipamentele pe care alegi sa le achizitionezi poate fi intelept, deoarece este mai bine sa cheltui cativa bani in plus cumparand ceva de calitate. O telecomanda DSLR poate fi integrata foarte usor in interiorul aparatului, insa producatorii aleg de cele mai multe ori sa nu faca acest lucru.

Ce este o telecomanda DSLR?

O telecomanda pentru camera foto DSLR este un dispozitiv pe care il utilizati atunci cand doriti sa evitati miscarea camerei in timpul unei expuneri indelungate.

Telecomanda fara fir DSLR

O telecomanda DSLR fara fir va avea unitati de transmisie si receptoare separate, asta daca camera foto nu integreaza un receptor. Daca nu, receptorul se va conecta la camera dvs printr-un cablu, in timp ce transmitatorul care este de dimensiunea unei chei, il veti tine in mana. Cand sunteti gata sa faceti o fotografie, pur si simplu apasati un buton de pe emitator, acesta va emite un semnal catre receptor, care la randul sau, declanseaza obturatorul camerei.

Acest lucru va permite sa fotografiati fara sa atingeti camera, ceea ce poate fi crucial, deoarece chiar si cele mai mici si insesizabile miscari ale camerei pot produce imagine blurate atunci cand fotografiati cu expuneri mai lungi. Acest fenomen are loc in special la camerele care capteaza imagini de o calitate mai inalta.

De asemenea, o telecomanda fara fir este utila si atunci cand doriti sa fotografiati un grup din care sa faceti parte sau vreti sa faceti un simplu selfie.

Telecomanda cu fir DSLR

Telecomanda DSLR cu fir pentru poate varia in functie de forma, dimensiuni si pret. Unele sunt foarte mici si ieftine, in timp ce altele sunt mai mari, cu mai multe optiuni, dar si un pret mai putin atractiv.

Alegerea unui model potrivit poate fi dificila daca nu va cunoasteti nevoile foarte bine. Este posibil sa aveti nevoie doar de una simpla daca doriti doar sa evitati atingerea camerei atunci cand fotografiati, sau poate aveti nevoie de ceva mai avansat care sa va permite sa utilizati si un cronometru sau functia Bulb.

Avantajele unei telecomenzi cu fir:

Va permit sa fotografiati de la distanta de aparat

Modele avansate au mai multe optiuni, cum ar fi cronometrul

Functia Bulb este disponibila fara a fi necesar sa tineti apasat butonul de pe camera

Multe modele au ecrane LCD cu cronometru

Puteti face o poza exact in momentul in care doriti