Eşti aici
×

Becuri smart inteligente Bluetooth si Plafoniere LED

Becurile au devenit din ce in ce mai sofisticate si inteligente in ultimii ani. Puteti inlocui becurile vechi incandescente cu o varietate de solutii conectate pe care le puteti controla doar cu cateva apasari pe smartphone. Dar cu atat de multe optiuni existente pe piata, care este cea mai buna alegere de bec inteligent pe care o puteti face?

Cat costa becurile inteligente?

Becurile inteligente folosesc diode cu emisie de lumina (LED-uri) si o varietate de tehnologii pentru a functiona, astfel incat acestea sunt mai scumpe decat becurile traditionale. Este important sa tineti cont de acest aspect, mai ales daca doriti sa va modernizati intreaga casa. Dar becurile smart folosesc, de asemenea, mai putina energie si sunt mult mai rezistente in timp, ceea ce inseamna ca puteti economisi bani pe termen lung.

Cum controlezi becurile inteligente?

Deoarece veti controla aceste lumini de pe telefon sau tableta, doriti sa va asigurati ca acest lucru este usor de facut. De exemplu, daca aveti mai multe becuri, veti dori o aplicatie care sa va permita sa le aranjati cu usurinta in grupuri si sa reglati luminozitatea / sau culoarea unui grup intreg sau simultan. Utilizati Amazon Echo sau Google Home? Atunci cautati un bec inteligent care sa funcctioneze cu asistentii virtuali, astfel incat sa il puteti controla cu vocea.

Caracteristici ale becurilor smart

Becurile smart ofera un grad de control si interactivitate pe care pur si simplu nu le poti obtine cu becurile traditionale, cum ar fi programarile prin care becul sa porneasca sau sa se opreasca automat. De asemenea, sunt mai usor de utilizat, este mult mai rapid si usor sa apasati pe ecranul unui telefon decat sa va ridicati pana la intrerupatorul de pe perete.

Exista becuri inteligente care folosesc o functie geofencing, ceea ce inseamna ca lucreaza impreuna cu GPS-ul de pe telefonul dvs pentru a va identifica locatia exacta si astfel becurile se pot aprinde automat atunci cand ajungeti langa ele. Becurile care isi schimba culorile sunt si ele foarte cautate pentru ca puteti seta cu usurinta culoarea in functie de ce stare de spirit aveti intr-un anumit moment. Exista si becuri care pot fi sincronizate cu televizorul pentru a isi schimba culoarea in functie de ce ruleaza pe acesta.

Becurile inteligente au nevoie de un hub?

Acesta este un alt factor important de care trebuie sa tineti cont. Unele becuri smart se pot conecta la telefon doar prin intermediul unui hub de automatizare, cum ar fi Philips Hue Bridge. Alte becuri nu au nevoie de nimic intermediar si se conecteaza la telefon sau tableta direct prin WiFi. Alte becuri se conecteaza prin Bluetooth, dar in acest caz, veti fi limitati de raza maxima a acestei tehnologii, undeva la 10 metri.