Eşti aici
×

Sapte motive pentru a utiliza un suport auto pentru telefon

Sapte motive pentru a utiliza un suport auto pentru telefon

Este foarte greu sa ne imaginam viata fara un telefon mobil. Cu ajutorul telefoanelor putem reda muzica, putem sa navigam pe Internet, sa trimitem e-mail-uri sau sa facem poze. Cu toate acestea, pentru toate aceste utilizari ale sale, un telefon mobil poate fi si o sursa de accidente, mai ales atunci cand sofati. Desi este o practica foarte buna sa opriti pe dreapta atunci cand primiti un apel telefonic sau cand trimiteti un mesaj text, majoritatea oamenilor nu o fac. Pentru a remedia acest lucru, exista suporturi auto pentru telefoane mobile care pot fi instalate in masina, care ii permit soferului sa foloseasca handsfree-ul telefonului mobil. Pentru cei care inca se gandesc daca sa achizitioneze sau nu un astfel de suport auto, va aducem sapte motive practice pentru care ar trebui sa faceti achizitia. De asemenea, este foarte important ca inainte sa cumparati un astfel de dispozitiv, sa cunoasteti foarte bine ce modele exista pe piata si ce puteti alege.

1. Previne distragerea de la sosea
In anul 2010, Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrada din SUA (NHTSA) a publicat un raport privind actiunile inteprinse in timpul conducerii, care au condus la decese pe sosea. Una dintre aceste actiuni are legatura cu utilizarea diferitelor obiecte din masina. Un suport auto ajuta la evitarea eventualelor distrageri, care pot duce la accidente. In acest sens, puteti plasa suportul intr-o locatie usor vizibila. Cei care doresc sa evite sa caute mereu prin geanta, buzunar sau prin masina telefonul atunci cand primim o notificare, ar trebui sa ia in considerare utilizarea unui astfel de suport auto.

2. Calitate mai buna a sunetului in conversatii
Credeti sau nu, dar suporturile auto pentru telefoane ajuta, de asemenea, sa auziti mai clar ceea ce va spune persoana cu care vorbiti. In loc sa incercati sa-l tineti intre ureche si umar, cu grija mereu ca poate cadea, un telefon mobil montat intr-un suport auto poate fi usor folosit atunci cand va suna cineva. Si nu numai ca veti auzi mai bine, dar veti tine si ambele maini pe volan.

Sapte motive pentru a utiliza un suport auto pentru telefon

3. Accesati muzica fara dificultate
Pentru cei care se bucura de muzica cu telefonul mobil, un suport auto poate fi o alegere buna. Acest accesoriu va permite sa schimbati rapid melodia sau lista de redare. Indiferent daca telefonul mobil este conectat prin Bluetooth sau cu ajutorul unui emitator FM, un suport auto va reduce nivelul de contact dintre sofer si telefon. In loc sa tineti telefonul efectiv in mana, veti folosi doar un deget pentru a glisa pe ecran, la fel ca si in cazul cand folositi sistemul audio al masinii. Astfel, soferul se va concentra mai mult la drum decat pe telefon.

4. Redati filme pentru pasageri
Vizionarea filmelor pe un telefon mobil este o modaliate excelenta de a petrece timpul in trafic sau atunci cand sunteti la drum lung. Deoarece majoritatea suporturilor auto au fost construite pentru smartphone-uri, aceste suporturi pot fi rotite in modul landscape pentru o experienta video mai buna. Suporturile auto pot fi pozitionate pe bordul masinii, astfel incat si pasagerul din dreapta si ocupantii locurilor din spate sa vada bine. Vizionarea desenelor animalte pe telefon pot fi, de asemenea, o modalitate fantastica de a-i distra pe cei mici.

5. Utilizare telefonul ca GPS
Sistemul de pozitionare globala sau GPS pe scurt, ofera o modalitate usoara de a ajunge mai usor la destinatia dorita, prin afisarea hartilor si directionare punct cu punct. Persoanele care detin un smartphone, il pot folosi pe acesta ca GPS, iar un suport auto o sa va ajute foarte mult in acest sens, deoarece telefonul poate fi montat pe bordul masinii, foarte aproape de privirea dvs. La fel ca atunci cand vizionati filme, suporturile auto pot fi rotite in modul landscape, pentru o vedere mai ampla a hartii.

6. Un suport auto poate functiona si ca incarcator pentru telefon
Unele suporturi auto au functie dubla, acestea putand fi utilizare si ca incarcator pentru telefon. In functie de model, un suport auto cu incarcare poate fi activ sau pasiv. Suporturile active vor incarca telefonul imediat ce il asezati in suport, iar cele pasive vor avea nevoie de conectare la sistemul electric al masinii.

7. Pot fi compatibile si cu alte device-uri
Un suport auto nu este obligatoriu sa se potriveasca numai cu un anumit telefon mobil. In general sunt specificate dimensiunile minime si maxime pentru ca un device sa fie compatibil. De asemenea, veti putea folosi suportul auto atat cu un smartphone, cat si cu un GPS, iPod, mp3 player, etc.

Diferite tipuri de suporturi auto

Alegerea intre diferitele modele de suporturi auto poate fi confuza, mai ales cand nu cunoasteti toate modelele disponibile. Pentru inceput, este important sa retineti ca suporturile sunt in general clasificate in baza modului in care se instaleaza in vehicul.

Montaj pe bordul masinii
Suporturile auto care se monteaza pe bordul masinii sunt compuse, in mod normal, din doua componente majore. Primul este un disc special cu o suprafata lucioasa in partea superioada si un material antialunecare in partea de jos. A doua componenta este suportul telefonului mobil care se ataseaza printr-o ventuza speciala de discul anterior amintit.

Montaj pe parbriz
Suporturile de acest tip au una sau mai multe ventuze care se ataseaza de parbrizul masinii. Acest tip de suport are o parghie speciala de vacuum, pentru a se atasa ferm de sticla. 

Montaj pe gurile de ventilatie
In general pe gurile de ventilatie se monteaza un suport auto magnetic. Majoritatea acestor suporturi au o bila rotativa, astfel incat telefonul mobil sa poata fi rotit in pozitia dorita.

In concluzie, un suport auto este o modalitate excelenta de a accesa cu usurinta si in siguranta telefonul mobil in timp ce conduceti. Veti mai putin timp distrasi de la drum si astfel nu veti reprezenta un pericol atat pentru dvs cat si pentru ceilalti participanti la trafic.