Eşti aici
×

Review camera video sport SJCAM SJ8 Air

Review camera video sport SJCAM SJ8 Air

La inceputul acestui an, producatorul SJCAM a dezvaluit ca vor lansa o noua serie de camere video sport numita SJ8. In urma cu aproximativ o luna de zile acestia au lansat noua gama ce cuprinde trei camere noi. In acest articol vom revizui camera de baza si cea mai ieftina din aceasta serie, SJCAM SJ8 Air. Este o alternativa bugetara pentru cei care cauta o camera ieftina dar care sa isi faca treaba foarte bine. Este o camera potrivita pentru cei care practica sporturi extreme si le este frica sa nu o strice sau pentru cei care sunt incepatori si doresc sa intre in acest domeniu nou. Oricum ar fi, noua camera video sport SJ8 Air are cu siguranta o nisa a ei, iar intrebarea de baza ramane: cat de buna este cu adevarat?

SPECIFICATII TEHNICE

  • Dimensiuni: 63 × 41 × 29mm
  • Greutate: 80 grame
  • Senzor: Panasonic MN34112PA
  • Chipset: Novatek NT96658
  • Camp de vedere: 160 °
  • Rezolutii video: 1296p 30fps; 1080p 30fps; 720p 30fps; 420p 240fps
  • Rezolutie video: 14MP
  • Stabilizare cu giroscop: Nu
  • Caracteristici: WiFi, ecran tactil IPS 2.33 "
  • Porturi: USB-C, slot pentru card MicroSD
  • Memorie: MicroSD cu carduri de clasa 10 si SDXC, pana la 128 GB
  • Durata de viata a bateriei: 130 de minute la 1080p la 30fps (WiFi dezactivat)

Ce veti gasi in cutia camerei de actiune SJ8 Air?

  • SJCAM SJ8 Air
  • Carcasa subacvatica rezistenta pana la 30m adancime
  • Clema cu eliberare rapida
  • Suporturi adezive curbate si plane
  • Surub univeral 1/4" pentru montare pe trepied si adaptor trepied
  • Banda adeziva
  • Carpa de curatare
  • Cablu USB-C la USB-A

Constructie camera video sport SJ8 Air

Noua camera video sport SJCAM SJ8 Air are un design traditional, asemanator cu celelalte camere de actiune. Are o dimensiune de  63 × 41 × 29 mm si cantareste numai 80 de grame. Corpul este realizat din plastic neted si este disponibil in trei culori: negru, alb si roz. Calitatea constructiei este foarte buna, mai ales daca tinem cont ca aceasta este versiunea cea mai ieftina. Camera se simte foarte bine inchegata, pare a fi o singura piesa. Este minunat ca acum putem obtine dispozitive de calitate fara sa cheltuim foarte multi bani.

Camera de actiune SJ8 Air are doar doua butoane. Unul dintre acestea este folosit pentru a porni / opri camera si se gaseste in lateral. Butonul de sus este utilizat pentru inregistrarea clipurilor video si capturarea fotografiilor. Toate setarile se fac cu ajutorul ecranului tactil de 2.33” IPS aflat pe partea din spate. Este unul dintre cele mai bune ecrane tactile pe care le-am folosit in ultimul timp. Asadar nu veti simti deloc lipsa butoanelor, meniul realizat de SJCAM este unul foarte bun si usor de utilizat.

Sub camera veti gasi compartimentul pentru baterie si un slot microSD. Exista de asemenea o montura filetata ce poate fi folosita pentru a monta camera pe un trepied sau selfie stick. Mai exista si un compartiment mic in care se gaseste noul port USB-C. Au renuntat la porturile microUSB si microHDMI utilizate anterior, deoarece noul USB-C este mai bun din toate punctele de privire.

Accesorii camera video sport SJ8 Air

Camere de actiune SJCAM sunt cu siguranta cunoscute pentru accesoriile lor. Cu noua serie SJ8 puteti alege daca doriti doar camera sau un pachet complet. Pachetul complet include toate accesoriile pe care le vedeti in imaginea de mai jos.

Review camera video sport SJCAM SJ8 Air

Veti primi o carcasa subacvatica rezistenta pana la 30 de metri adancime si o multime de suporturi suplimentare. De asemenea, exista si o usa speciala pentru partea din spate care va permite sa utilizati ecranul tactil si sub apa. Dezavantajul in acest caz este ca nu puteti sa mergeti la adancimi cu adevarat mari.

In plus, SJCAM SJ8 Air este o camera video sport compatibila si cu microfoane externe. Cu toate acestea, vor trebui sa aiba o conexiune USB-C.

Filmari si fotografii

Calitatea video este intotdeauna cel mai important aspect al camerelor video sport. Pe hartie, SJ8 Air nu pare sa aiba nimic deosebit. Ceea ce ne-a placut este ca cei de la SJCAM nu au pacalit pe nimeni adaugand o rezolutie 4K. Nicio camera de actiune ieftina aflata in aceeasi gama de preturi nu poate inregistra efectiv la o rezolutie 4K. Toate inregistreaza FullHD 1080P si apoi scaleaza filmarile pana la 4K, ceea ce de multe ori arata mai rau decat inregistrarea originala.

Imaginile inregistrate cu ajutorul acestei camere video sport, mai ales atunci cand nu este utilizata carcasa subacvatica, sunt foarte clare si au niste culori exceptionale. Probabil aceasta camera are cea mai buna calitate video pe care am vazut-o la camerele cu buget redus.

Singurul dezavantaj al acestei camere video sport este ca nu dispune de un sistem de stabilizare al imaginii. Asadar va trebui sa acordati mai multa atentie miscarilor atunci cand inregistrati, in special atunci cand mergeti, deoarece puteti ajunge la clipuri video destul de neclare. Montarea camerei pe masina sau pe orice alt obiect in miscare va ajuta sa obtineti filmari de buna calitate. Pentru filmarile din mana puteti utiliza un gimbal, care va functiona oricum mai bine decat orice sistem de stabilizare integrat intr-o camera.

Concluzie camera video sport SJCAM SJ8 Air

Daca sunteti in cautarea unei camere video sport ieftina, care are o calitate video uimitoare, atunci SJ8 Air este cea mai buna alegere. Producatorul a reusit cumva sa faca un dispozitiv de inalta calitate, care este intr-adevar accesibil. Si nu doar calitatea video impresioneaza, dar si ecranul tactil este unul dintre cele mai bune pe care le-am utilizat vreodata.