Eşti aici
×

Review camera video sport SJCAM SJ7 Star

Review camera video sport SJCAM SJ7 Star

Se pare ca producatorul SJCAM nu doarme deloc. Camera lor de actiune SJ6 Legend nu este lansata de foarte mult timp si acum vedem o noua aparitie in domeniul camerelor video sport, SJ7 Star. Aceasta este cea mai buna camera de actiune existenta in acest moment de la cei de la SJCAM. Camera are o rezolutie nativa 4K precum si multe alte caracteristici de top.

Specificatii tehnice SJ7 Star:

  • Dimensiuni: 60×41×30mm
  • Greutate: 74g
  • Senzor: Sony IMX117 16 MP
  • Chipset: Ambarella A12S75
  • FOV (Unghi de cuprindere): 166°
  • Rezolutii video: 4K 30/25fps; 2.7K 30fps; 2.5K 60/30fps; 1440p 60/30fps; 1080p 120/60/30fps; 720p 200/120/60/30fps
  • Bitrate: 60Mbps
  • Rezolutie foto: 16MP
  • Moduri: Single Shot, Burst, Time-Lapse, Video+Photo, Car Mode, Underwater
  • Caracteristici: WiFi, ecran LCD tactil de 2″, Stabilizare digitala a imaginii, microfon extern
  • Porturi: miniUSB, microHDMI, slot microSD 
  • Memorie: Carduri microSD cu clasa 10 si carduri SDXC, pana la 128GB
  • Baterie: 70 minute la 4K si 30fps, 65 minute la 1080p si 60fps

Ce veti gasi in pachetul comandat:

  • Camera 4K SJ7 Star
  • Carcasa subacvatica ce rezista pana la maxim 30 de metri
  • Cleme Jhook si cleme cu eliberare rapida
  • Handlebar
  • Suporturi adezive curbate si drepte
  • Suport pentru brat cu trei directii
  • Cadru si clema cu eliberare rapdida pentru acesta
  • Suport universal 1/4 " pentru montare pe trepied
  • Carpa de curatare
  • Cablu miniUSB

Constructie si accesorii

SJCAM au decis sa pastreze lucrurile simple si astfel SJ7 Star arata aproape la fel ca si SJ6 Legend. Pentru cei care nu stiu cum arata SJ6 Legend, aceasta are un design dreptunghiular ca majoritatea camerelor de actiune GoPro. Are un design fantastic, insa si cateva schimbari fata de SJ6 Legend. De exemplu, noua camera video sport SJ7 Star nu mai are un ecran LCD de 1” pe partea din fata ci doar unul tactil de 2” pe partea din spate. Totusi, acest nou ecran este extrem de receptiv si foarte usor de utilizat.

O alta diferenta din punct de vedere al constructiei este materialul din care este realizata aceasta camera video sport. SJ7 Star este complet realizata din aluminiu, acest lucru facand ca aceaasta camera de actiune sa se simta in mana ca fiind foarte scumpa. Personal, noua ne place tot ce inseamna produs din aluminiu. De asemenea, aceasta gama noua de camere video sport de la SJCAM vine in trei culori diferite: negru, argintiu si un roz pal. Alegerea unica a materialelor de constructie ne face sa adaugam aceasta camera pe lista cu cele mai bune modele.

Review camera video sport SJCAM SJ7 Star

Partea din fata a camerei SJ7 Star are un obiectiv frumos cu un camp de cuprindere de 166 de grade, butonul de alimentare, butonul pentru setari si doua LED-uri. Pe partea din spate veti gasi doar un ecran tactil de 2”, pe care l-am amintit anterior. Butonul de setari este utilizat pentru a intra in meniul de setari pe ecranul tactil, iar apoi totul se face prin intermediul ecranului LCD. Pe partea din dreapta gasim porturile microSD, miniUSB si microHDMI, iar in partea de jos veti gasi doar compartimentul pentru baterie, in mod surprinzator acolo nu este niciun filet pentru trepied.

Pachetul ce contine camera SJ7 Star mai include si o varietate de accesorii si suporturi, un lucru cu adevarat de apreciat. Singurul lucru care nu ne place este faptul ca acum nu mai exista filetul pentru montat camera pe trepied. Astfel, va fi nevoie ori de cate ori utilizati un trepied sa montati camera intr-o carcasa subacvatica, una de protectie sau in una de tip rama. Totusi, din ce am aflat, se pare ca aceasta camera video sport fiind plina de tehnologie si caracteristici de top, producatorul pur si simplu nu a mai avut loc si pentru acest filet.

Video si caracteristici

SJ7 Star este prima camera de actiune de la SJCAM care poate inregistra la o rezolutie 4K reala. Spre deosebire de SJ6 Legend si alte camere de la alti producatori care utilizeaza o rezolutie 4K interpolata. Asadar, aceasta caracteristica face cu siguranta SJ7 Star sa fie o camera dorita de orice persoane care vrea sa filmeze la o rezolutie maxima 4K. Procesorul foarte performant Ambarella A12S75 va permite sa inregistrati clipuri la rezolutie 4K si o viteza de 30 de cadre pe secunda. In plus, aveti optiunea de a inregistra Full HD 1080p cu o viteza de pana la 120 de cadre pe secunda. Aceste optiuni ni se par foarte utile pentru ca puteti inregistra filmari foarte interesante in slow motion. Pentru pretul cerut de aproximativ 1000 de lei, specificatiile acestei camere sunt excelente. Avand in vedere ca sunt aceleasi ca si la GoPro Hero 5 Black si Sony FDR-X3000, insa la un pret cu 40-50% mai mic.

Review camera video sport SJCAM SJ7 Star

Am testat camera la 1080p si 60 de fps-uri fiind probabil cea mai comuna rezolutie. Culorile arata foarte natural si echilibrate, iar calitatea video generala este una foarte buna. Imaginea pare la fel de buna si in centrul imagini dar si pe margini, loc in care la competitori deja imaginile par sa fie mai soft. Binenteles ca am incercat si rezolutia 4K, iar filmarile obtinute le-am comparat direct cu GoPro Hero 5 si Sony FDR-X3000 si credem ca in unele momente SJ7 Star le este superioara. Nu am mai vazut filmari atat de clare de ceva timp.

De asemenea, pe langa calitatea video uimitoare, exista si cateva caracteristici interesante. In primul rand, SJCAM SJ7 Star vine cu un sistem digital de stabilizare a imaginii care functioneaza pana la o rezolutie maxima 1080p. De asemenea, camera are diferite moduri video pentru fotografierea subacvatica si, binenteles, modul Auto. Modul Auto poate transforma SJ7 Star intr-o camera de bord. In principiu, permite detectarea miscarilor, astfel incat sa inceapa inregistrarea atunci cand sesizeaza miscare.

O alta caracteristica interesanta este ca puteti atasa acestei camere video sport un microfon extern prin intermediul unui adaptor miniUSB. Stim sigur ca foarte multi vloggeri isi doresc o astfel de oportunitate pentru camerele cu care filmeaza.

SJ7 Star are integrata si functia WiFi care face camera sa fie compatibila cu aplicatia dedicata SJCAM disponibila pe Android si iOS. Prin intermediul acestei aplicatii, puteti vizualiza imagini live, puteti schimba setarile si puteti incepe inregistrarea de la distanta. Asadar, chiar daca puteti face toate aceste lucruri de pe ecranul tactil al camerei video sport, veti putea utiliza si smartphone-ul ca si telecomanda. Aplicatia este deosebit de utila atunci cand aveti montata camera pe un obiect in miscare, cum ar fi exteriorul masinii.

Review camera video sport SJCAM SJ7 Star

Concluzie

SJ7 Star este o camera de top al producatorului SJCAM, avand o constructie fantastica datorita in mare parte corpului din aluminiu. De asemenea, are un ecran tactil LCD suficient de mare, iar calitatea video este la fel de impresionanta ca si in cazul camerelor de la GoPro sau Sony. Da, aceasta camera nu are un sistem de stabilizare care sa functioneze si la rezolutia 4K, insa sunt foarte putine camere care ofera acest lucru. Astfel, pentru un pret de aproximativ 1000 de lei consideram ca aceasta camera este o alegere inspirata si foarte buna.