Eşti aici
×

Este buna o camera video sport GoPro pentru vlogging?

Este buna o camera video sport GoPro pentru vlogging?

Stim cu totii ca GoPro este brandul cel mai cunoscut de camere de actiune. Cu toate acestea, nu este singurul mod in care puteti folosi aceste camere. Multe persoane foarte cunoscute in mediul online, cum ar fi Casey Neistat, Tim Schmoyer sau Louis Cole folosesc camerele GoPro pentru a realiza vloguri si alte videoclipuri pentru canalele lor. Asadar, intrebarea este: utilizarea unei camere video sport GoPro pentru vlogging este o idee buna? Si daca da, care este cea mai buna alegere?

De ce utilizarea unei camere video sport pentru vlogging este o idee buna?

GoPro are foarte multe beneficii atunci cand o comparam cu alte tipuri de camere.

Portabilitatea

Camerele GoPro sunt proiectate pentru a fi super portabile – ceea ce este cu adevarat util pentru vlogging. In timp ce alte camere sunt mult mai voluminoase si greu de transportat, un GoPro incape cu usurinta intr-un buzunar. Acest lucru este util mai ales daca utilizati camera in afara casei sau biroului dvs sau daca calatoriti frecvent. De asemenea, fiind o camera video sport atat de mica, puteti sa o utilizati in public fara sa atrageti atentia.

Calitatea sunetului

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au majoritatea camerelor video de pe piata este sunetul. Veti fi aproape intotdeauna nevoiti sa cumparati un microfon extern. Nu numai ca acesta costa bani, dar este de asemenea, o alta piesa de echipament pe care va trebui sa o aveti intotdeauna cu dvs. Acest lucru face ca procesul de inregistrare video sa fie mai complicat si va poate incetini destul de mult.

GoPro, pe de alta parte, stie sa gestioneze mult mai bine sunetul, mai ales daca sunteti in apropierea camerei. Ca si in cazul altor microfoane, va trebui sa aveti mai multa grija atunci cand este vant puternic afara. Cu toate acestea, cele mai recente camere video sport GoPro au devenit mult mai putin susceptibile la zgomotul vantului.

Rezolutia 4K

Daca sunteti in cautarea unei camere video ieftine care sa filmeze 4K, atunci cumparati un GoPro. Acesta este intr-adevar unul dintre cele mai impresionante lucruri despre GoPro: cum poate o camera mica si ieftina sa creeze aceste imagini uimitoare 4K?

Constructia

Daca folositi echipamentul potrivit, o camera video sport GoPro este foarte greu de stricat. De altfel, acesta si este scopul unei astfel de camere nu? In general, in timp ce alte camere de luat vederi obisnuite au nevoie de manevrare foarte atenta, cu o camera GoPro puteti fi mult mai relaxati. Acest lucru este deosebit de convenabil daca sunteti nou in acest domeniu sau aveti obiceiul sa scapati obiecte pe jos. In plus, cele mai recente modele GoPro sunt rezistente si la apa, astfel incat puteti filma fara probleme in ploaie sau atunci cand faceti scufundari.

Dezavantajele utilizarii unei camere GoPro pentru vlogging

Binenteles ca utilizarea unei camere video sport GoPro pentru vlogging are si cateva dezavantaje despre care ar fi bine sa stiti.

Durata de viata a bateriei

Poate ca este din cauza dimensiunii lor, dar durata de viata a bateriei unei camere GoPro a fost intotdeauna una mica. Pentru a evita sa ramaneti fara baterie atunci cand filmati un vlog, puteti cumpara cateva baterii de rezerva.

Este buna o camera video sport GoPro pentru vlogging?

Stabilizarea

Poate vi se pare ciudat faptul ca o camera video de actiune nu dispune de stabilizare a imaginii, dar este lucru este valabil si in cazul unora dintre modelele GoPro. Cat de problematic este acest lucru depinde de stilul dvs si de gustul personal. Majoritatea celor care privesc vlog-uri nu se asteapta sa fie super stabilizate. Cu toate acestea, daca sunteti cu adevarat deranjati de lipsa stabilizarii imaginii, puteti sa cumparati un model mai avansat de GoPro sau cateva accesorii suplimentare utile in acest sens.

Fara ecran care se roteste

Cand vine vorba de camere pentru vlogging, majoritatea oamenilor cauta una care sa permita rotirea ecranului. De ce? Deoarece cu un astfel de ecran este mult mai usor sa ai control asupra imaginii tale, veti vedea in timp real ce inregistrati si puteti corecta anumite lucruri. Inregistrarea fara un ecran flip poate sa vi se pare ciudata, mai ales daca sunteti obisnuiti sa aveti unul. Cu toate acestea poate fi si un avantaj, deoarece veti fi mai putin preocupat sa va uitati in ecran si va veti concentra mai mult asupra a ceea ce aveti de zis.

Optiuni audio limitate

Daca va intereseaza foarte mult partea de sunet, atunci este posibil sa fie enervant faptul ca nu exista nici o modalitate usoara de a conecta un GoPro la un microfon extern. Va trebui sa cumparati un adaptor si apoi sa folositi niste cabluri destul de voluminoase.

Asadar, acestea sunt ideile noastre asupra utilizarii unei camere video sport GoPro pentru a face vlogging. In final, orice camera video este buna daca va multumeste, iar pentru inceput mai important este continutul oferit celor care privesc.