Eşti aici
×

Cum sa imbunatatim bateria camerei GoPro

Cum sa imbunatatim bateria camerei GoPro

Daca sunteti incepator in domeniul camerelor video sport trebuie sa stiti ca GoPro este una dintre cele mai bune camere de actiune pe care le puteti cumpara in acest moment. Insa, la fel ca toate celelalte camere video sport si cele GoPro au aceeasi problema, durata mica de viata a bateriei. Din fericire, exista anumite setari pe care le puteti face pentru a maximiza durata de viata a bateriei GoPro si in acest articol vom discuta despre cateva modalitati usoare de imbunatatire a acesteia. In medie, bateria dvs GoPro va rezista aproximativ o ora si jumatate sau chiar mai putin daca filmati la o rezolutie 4K cu ecranul LCD pornit si functia Wi-Fi conectata.

Cum sa imbunatatim bateria GoPro?

Actualizare de firmware

Inca nu luati in serios actualizarile de firmware ale camerei dvs? Este adevarat ca majoritatea celor care folosesc camerele de actiune nu au timp sa se gandeasca la toate aceste lucruri tehnice, dar totusi va recomandam sa va ocupati mereu de actualizarea firmware-ului camerei daca va asteptati sa conservati mai mult timp bateria. Facand acest lucru nu veti rezolva doar problemele recurente pe care le-ar putea avea apartul de filmat, dar se poate sa imbunatatiti si durata de viata a bateriei, din cauza unor solutii implementate de companie. Firmware-ul GoPro poate fi actualizat prin conectarea camerei la un smartphone prin Wi-Fi si apoi actualizarea acestuia cu ajutorul aplicatiei GoPro. In cazul in care utilizati o camera video sport mai veche, atunci va trebui sa descarcati firmware-ul disponibil pe site-ul GoPro si apoi sa il transferati pe un card SD si sa rulati actualizarea din camera dvs.

Tineti camera oprita atunci cand nu o folositi

Suna destul de evident nu-i asa? Cand porniti camera, dar nu inregistrati nimic, bateria GoPro se consuma mai lent. Asigurati-va ca pastrati GoPro oprit ori de cate ori nu fotografiati sau filmati ceva, pentru a economisi bateria. QuickCapture este o alta caracteristica utila care ii permite camerei sa inceapa inregistrarea instantaneu ori de cate ori porniti camera.

Cum sa imbunatatim bateria camerei GoPro

Utilizati functia de inchidere automata

Multi dintre noi uitam sa mai inchidem camera actiune dupa ce filmam ceva si acest lucru diminueaza durata de viata a bateriei. Daca sunteti una dintre acele persoane care intotdeauna uita sa opreasca aparatul, atunci va recomandam sa activati setarea “Auto Power Off”. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la meniul de setari si apoi sa alegeti optiunea dorita pentru numarul de secunde dupa care se va inchide camera automat. Puteti alege intre 60, 120 si 300 de secunde.

Opriti indicatorul rosu si beep-urile

Lumina rosie care clipeste constant in timp ce filmati nu este doar o distragere majora a privitorului, ci si o consumatoare de baterie. Aceasta lumina indicatoare rosie este menita sa permita utilizatorilor sa stie cand inregistreaza. Cu toate acestea, profesionistii vor invata cu usurinta ca atata timp cat butonul de inregistrare este apasat corect, GoPro va incepe sa filmeze indiferent daca lumia rosie clipeste sau nu. Desi acest indicator nu are foarte mare impact asupra bateriei, totusi fiind un ghid pentru a obtine o durata de viata mai mare a bateriei GoPro, atunci orice castig cat de mic este bun.

Opriti Wi-Fi si Bluetooth

La fel ca in cazul oricarui alt dispozitiv, dezactivarea functiilor Wi-Fi si Bluetooth de pe camerele GoPro poate contribui mult la imbunatatirea duratei de viata a bateriei. Oprirea acestor doua ar putea prelungi durata de viata a bateriei cu aproximativ 10-15 minute. Asigurati-va ca nu apasati accidental butonul Wi-Fi din partea laterala a camerei atunci cand inregistrati.

Renuntati la telecomanda si la aplicatia de smartphone

Telecomanda GoPro nu este doar dificil de utilizat, dar consuma si destul de mult din baterie, reducand nivelul bateriei cu aproximativ 15% - 20% in functie de utilizare. Incercati sa utilizati un selfie stick in locul telecomenzii. De asemenea, evitati sa imperecheati camera cu telefonul deoarece reprezinta o mare pierdere din energia bateriei camerei. Asadar, lasati telecomanda in urma si nu va mai jucati cu telefonul pentru a utiliza camera de actiune.

Reduceti rata cadrelor sau rezolutia de inregistrare

Tineti intotdeauna minte faptul ca cu cat numarul de pixeli si de cadre pe secunda este mai mic, cu atat camera dvs va utiliza mai putina baterie GoPro pentru a inregistra. Incercati sa utilizati o rezolutie 1080p in general si 4K numai atunci cand doriti sa faceti ceva profesional. De asemenea, nu uitati sa opriti functia ProTune din camera dvs video sport.

Pastrati ecranul LCD oprit

Ecranul LCD de pe noile camere GoPro este o caracteristica superba, care nu numai ca va permite sa vedeti ce inregistrati, dar si sa schimbati setarea mai convenabil. Cu toate acestea, ecranul LCD poate descarca bateria in mod substantial, astfel incat va sfatuim ca atunci cand doriti ca bateria sa tina mai mult timp sa dezactivati ecranul LCD.

Cumparati baterii suplimentare

Desigur, aceasta este una dintre cele mai simple cai de a obtine cele mai bune rezultate din camera dvs GoPro si de a avea intotdeauna si suficienta baterie. Puteti sa cumparati cateva baterii de rezerva si un incarcator dublu sau triplu pentru a le incarca simultan.