Eşti aici
×

Diferentele intre camerele SJCAM originale si cele false

Diferentele intre camerele SJCAM originale si cele false

Unii ar putea spune: “Wow, deci ce? Exista o copie a unei copii? SJCAM nu este o copie a GoPro?”. Nu chiar. Aceasta companie chineza ar putea avea asemanari cu GoPro in ceea ce priveste designul, dar nu au incalcat niciodata drepturile de autor ale GoPro. Ei folosesc software propriu, la fel si lentile sau logo.

Totusi este un lucru normal, atunci cand o marca vine cu o idee care vinde, este evident ca si altii vor incerca sa o foloseasca. Acesta este modul in care functioneaza comertul si modul in care evoluam. DVD, DVIX, iPhone, toate au fost reinventate intr-un fel sau altul.

Atunci cand o companie inventeaza ceva profitabil, companiile mai mici incearca sa gaseasca un punct negativ pentru a satisface cererea clientilor. SJCAM a gasit un astfel de punct negativ in pretul GoPro.

Daca ati dorit vreodata sa cumparati SJ4000 WIFI, probabil ca ati vazut multe listate pe diverse site-uri, care la o prima vedere, arata la fel. Aici este problema, nu toate sunt la fel. Exista cateva companii care incearca sa insele oamenii prin copierea camerelor SJCAM, in special modelul SJ4000.

Cum stiu daca camera mea este originala sau contrafacuta (fake)?

Pentru a fi complet sigur ca o camera SJCAM este originala in momentul in care o cumperi, trebuie sa fiti constienti de lucrurile care ar putea fi diferite. Trebuie sa stiti lucrurile pe care le are camera originala si ce este imitat gresit de catre o copie.
- partea din fata a camerei;
- impermeabilitatea;
- interfata cu utilizatorul (UI);
- modul in care este ambalata;
- sotware-ul.

Ar trebui sa stiti ca nici firmele cele mai nerusinate, nu vor copia (in majoritatea cazurilor) un nume de marca pe camera lor. Asadar, primul sfat ar fi sa nu cumparati modelele care nu au logo-ul companiei SJCAM pe ele. Puteti stii ca este o camera originala daca are logo-ul SJCAM in coltul din stanga jos.

In cazul in care nu stiati, numele SJCAM este din anul 2014 utilizat. Anterior camerele lor se numeau  Shenzhen Hongfeng Century Technology Co. Cred ca sunteti de acord ca acest nume nu este unul usor de memorat si nu atrage atentia nimanui.

Unul dintre principalele motive pentru care si-au schimbat numele a fost acela de a face lucrurile mai dificile pentru firmele care le copiau produsele si pentru a putea lua masuri impotriva lor. Prima lansare a camereie SJ4000 nu avea logo-ul SJCAM pe fata, chair daca era originala. Acest lucru a fost tot ce au asteptat firmele care copiau modelele. Ca urmare, piata a fost inundata cu camere SJ4000 contrafacute. Se pare ca au existat mai multe falsuri decat camere originale.

De aceea cea de-a doua versiune a SJ4000 a inclus logo-ul pe partea din fata. Toata modelele ulterioare, cum ar fi SJCAM SJ4000 wifi, SJ5000, SJ5000+ sau SJ6 Legend, au o sigla pe parte frontala. Sfatul nostru (daca se mai gasesc camere din prima varianta) este sa cumparati numai modele variant a doua cu logo pe ele, pentru ca este mai putin riscant.

Diferite dimensiuni ale carcaselor subacvatice

Vom continua sa va oferim SJ4000 ca exemplu, deoarece aceasta a fost cea mai copiata camera de actiune. Versiunea originala a carcasei are suruburi de culoare argintie. Cea falsa seamana, insa nu are aceleasi dimensiuni si are suruburi negre.

Interfata cu utilizatorul

Diferenta dintre interfata de utilizare sau meniul pe care il utilizati pentru navigarea prin camera foto este diferit. Exista o diferenta in designul meniului, chiar si in cazul celor doua versiuni originale de SJ4000.

Modul de ambalare

Cutiile in care sunt ambalate camerele difera. Este suficient sa aruncati o privire rapida pentru a sesiza diferentele. De asemenea, exista multe greseli de ortografie. Una dintre cele mai vizibile greseli este semnul “rezistenta la apa” de pe partea din fata a cutiei.

Stiu ca suna nebunesc, insa o greseala de ortografie va poate oferi o idee destul de buna despre ce fel de camera cumparati, una originala sau un fals.

Software si aplicatii

Cea mai buna modalitate de a verifica daca camera actiune este autentica, este sa testati compatibilitatea acesteia cu firmware-ul SJCAM. Nu exista nicio sansa ca o camera falsa sa functioneze cu firmware-ul original SJCAM. Daca nu este originala, nu va functiona.

Daca functioneaza, ati facut o alegere buna. Daca nu doriti sa va complicati cu firmware-ul, exista o modalitate mai usoara de a vedea realitatea, insa numai daca aveti un model cu WiFi. Pur si simplu instalati aplicatia SJCAM pe telefonul dvs si incercati sa o conectati cu camera. Daca se conecteaza camera este originala.

Verificarea de securitate pe site-ul producatorului

Pentru a ajuta clientii sa distinga camerele reale de cele fake, producatorul acestor camere sport ieftine a introdus pe siteul lor o functie numita Security Check. Teoretic, loturile noi de camere vor avea un cod pe care il puteti introduce pe site pentru a verifica daca este original sau nu. Fiti constienti insa ca este o solutie departe de perfectiune, pentru ca daca cumparati o camera din loturi mai vechi, codul nu va exista.

In prezent, orice camera nou lansata de catre SJCAM are acest cod pe cutie pe care il puteti verifica. Se pare ca acestia au invatat repede din greseli si s-au adaptat situatiei. Un ultim sfat, ar fi sa cumparati mereu de pe site-uri de incredere.