Eşti aici
×

De ce sa utilizam un mini trepied telefon

De ce sa utilizam un mini trepied telefon

Adesea ma gandesc la albumele foto care colecteaza praf in podul casei sau prin cine stie ce rafturi aruncate. Inca de la inceputurile fotografiei, toate persoanele doreaua sa stranga cat mai multe in albume groase sau in cutii vechi si este un lucru normal, pentru ca intotdeauna vom face tot ce ne sta in putinta pentru a colecta amintirile placute din viata noastra. In prezent, cei mici nu vor mai avea aceeasi experienta, atunci cand vor auzi de “album foto” ei se vor gandi doar la o colectie specifica de imagini digitale, partajata electronic.

Cu toate acestea, chiar daca mediul si tehnologia se schimba, un lucru ramane o provocare: stabilitatea. Atunci cand va uitati prin sutele de fotografii realizate in trecut, unele dintre ele sunt probabil putin neclare. La fel daca va uitati la orice material video filmat in trecut, cu siguranta exista momente cand nu este clar. Puteti sa verificati si feed-ul din Instagram si veti observa aceleasi lucruri, sau un film pe YouTube facut cu telefonul mobil. Tehnologia a parcurs un drum lung, insa raman aceleasi probleme vechi ale neclaritatii si ale vibratiilor.

Pentru a va inregistra amintirile cu cea mai mare claritate si stabilitate posibila, ar fi bine sa investiti intr-un trepied telefon sau un mini trepied cum mai sunt numite. Acestea au un suport universal si il veti putea folosi cu orice telefon veti avea, singura conditie fiind sa nu depasati greutatea maxima admisa.

Motivul pentru care aceste trepiede pentru telefon ofera o stabilitate atat de mare este ca utilizeaza un principiu matematic foarte simplu, si anume ca triunghiul este cel mai robust dintre toate formele geometrice. Reprezentand acest lucru tridimensional s-a putut construi trepiedul, care cu cele trei picioare reuseste sa stabilizeze imaginea mai bine decat orice alt dispozitiv sau obiect ati folosi.

Utilizarea unui trepied telefon

S-ar putea sa fiti surprinsi de cat de multe suprafete favorabile descoperiti pentru a putea monta un mini trepied pe ele. Una dintre suspiciunile cele mai frecvente ale mele si nu numai, era faptul ca inaltimea unui mini trepied este foarte mica, astfel incat cum voi putea fotografia si lucruri de la o inaltime mai mare. Totusi, in practica veti observa ca puteti aseza mini trepiedul pentru telefon pe o multime de suprafete, de la o simpla masa sau un scaun si pana la un teanc de carti sau semineul din sufragerie.

Avand acest lucru in minte, alegerea unui trepied telefon se reduce mai mult la restrictiile de greutate, a stilului capului si a portabilitatii. In ceea ce priveste greutatea, va recomandam un trepied capabil sa tina orice model de smartphone dar si camere foto de tip point-and-shoot.

De ce sa utilizam un mini trepied telefon

De asemenea, exista si unele modele de DSLR mai mici si camere mirroless care ar putea fi suficient de usoare pentru a fi utilizate cu un mini trepied fara a va face prea multe griji. Indiferent de ceea ce doriti sa montati pe trepied, asigurati-va ca aveti toate datele cu privire la greutatea pe care sunt capabile sa o sustina.

Apoi vine intrebarea legata de capul trepiedului. Exista trepiede echipate cu capete cu bila, care va permit sa reglati mult mai usor si rapid pozitionarea telefonului sau a camerei, desi pozitionarea corecta a unui telefon fara orizont virtual va fi foarte dificila in acest caz. De asemenea, trepiedele cu cap cu bila nu sunt grozave pentru a face filmari, fiind foarte greu de aplicat tehnica pan or tilt.

In cele din urma vine problema portabilitatii, care este unul dintre aspectele cele mai importante la un mini trepied. Masurati spatiul in care va urma sa transportati trepiedul pentru telefon si apoi cautati un model care sa se incadreze in aceste dimensiuni.

Trepiedele mici si puternice sunt castigatoare

La inceputurile fotografiei, metodele de expunere au necesitat viteze incredibil de mici. In aceste zile, veti vedea ca daca deschideti obturatorul pentru mai mult de 1/20 dintr-o secunda, sunteti pasibil de a obtine o fotografie miscata. Din acest motiv este foarte util un trepied telefon, cu ajutorul acestuia veti putea realiza fotografii la orice viteza a obturatorului.

Un trepied este necesar, pentru ca fara el in conditii de lumina scazuta, veti obtine imagini neclare, imagini prea intunecate sau imagini cu prea mult zgomot de fundal. De aceea, daca va place sa faceti fotografii cu telefonul si vreti ca acestea sa iasa intotdeauna de buna calitate, atunci un mini trepied pentru telefon este un accesoriu pe care trebuie sa-l aveti cu dvs intotdeauna.