Eşti aici
×

Ghid pentru a cumpara cel mai bun selfie stick

Ghid pentru a cumpara cel mai bun selfie stick

Asadar sunteti in cautarea unui selfie stick? Daca raspunsul este afirmativ, ar trebui sa stiti ca nu este un lucru foarte usor alegerea unuia potrivit. Nu mergeti pe un site si il comandati pe cel cu cele mai bune recenzii. Sunt multe variabile in alegerea unui selfie stick potrivit pentru nevoile dvs.

Cel mai comun mod de a folosi un selfie stick este sa glisati pur si simplu smartphone-ul in suport, sa conectati stick-ul la telefon prin cablul de 3,5 mm sau prin tehnologia Bluetooth, sa extindeti tija si sa faceti fotografia dorita.

De asemenea, exista unele avantaje reale pe care le ofera un selfie stick. Nu trebuie sa mai cereti ajutor de la straini pentru a va face o fotografie, puteti captura imagini din unghiuri mai mari si puteti filma imagine mult mai bine stabilizate.

Ce este un selfie stick?
Un monopied pe care il folositi ca suport pentru telefon si pe care il veti extinde pentru a face fotografia de la o distanta mai mare de corp. Cele mai multe modele au, de asemenea, un buton de control al camerei construit in maner, ceea ce face fotografiatul si mai usor.

Time Magazone a incadrat aparitia selfie stick-ului ca una dintre cele mai bune 25 de inventii ale anului 2014 (cu toate ca acesta a fost lansat cu foarte multi ani in urma). Cu asa o mare popularitate intr-un timp atat de scurt, selfie stick-ul a ajuns sa aiba si persoane care le considera ca fiind total inutile. Astfel, exista unele tari si locatii in care aceste gadget-uri sunt acum interzise prin lege.

Ghid pentru a cumpara cel mai bun selfie stick

Exista mai multe tipuri de selfie stick-uri?
Da. La o simpla cautare rapida prin magazinele online din Romania, sau chiar pe Amazon sau eBay o sa va afiseze sute de modele. Va gandeati ca pot exista modele atat de variate pentru niste tije extensibile? Motivul pentru care exista atat de multe modele si variante este faptul ca exista tot felul de caracteristici diferite si functionalitati ce pot fi adaugate unui selfie stick. Astfel, din punctul nostru de vedere, cele mai importante caracteristici pentru un selfie stick sunt urmatoarele:

Compatibilitate
Cele mai multe selfie stick-uri vin cu o montura ajustabila pe inaltime, avand scopul de a tine in siguranta pe orizontala, telefoane de diferite marimi. O clema cauciucata sau un suport care strange ferm telefonul sunt cele mai des intalnite. Sfatul nostru este sa va asigurati ca modalitatea de prindere este compatibila cu greutatea si dimensiunile telefonului dvs.

Lungimea pliat si extins
Un selfie stick ar trebui sa fie portabil, astfel incat atunci cand il strangeti, sa fie super-compact. Cele mai multe astfel de produse pliate au o lungime de aproximativ 20 cm, insa exista cateva modele (ceva mai scumpe), care pliate au dimensiuni si mai mici, fiind usor de transportat intr-o poseta sau chiar in buzunar.

Totusi, mai importanta este lungimea pana la care poate ajunge selfie stick-ul extins la maxim. Nu are niciun rost sa ai un astfel de gadget daca nu se poate extinde suficient. Noi va recomandam un selfie stick ce se poate extinde pana la aproximativ 90-100 de cm.

Ghid pentru a cumpara cel mai bun selfie stick

Calitatea materialelor si a constructiei
Acest lucru poate ca este unul evident, insa trebuie amintit totusi: un selfie stick bun trebuie sa fie construit din materiale de calitate. Nu este de dorit sa va treziti ca va cade un iPhone 7 sau un Samsung Galaxy S8 pe jos din cauza constructiei. Asigurati-va intotdeanua ca veti cumpara un produs de calitate, chiar daca nu o sa aiba cel mai mic pret.

De asemenea, in afara de siguranta, ati putea sa luati in considerare si greutatea acestuia si daca are un maner cu grip bun. Poate fi un lucru important daca faceti fotografii in zone umede de exemplu, stick-ul poate sa se roteasca in mana sau chiar sa va cada.

Conectivitate
Majoriatea oamenilor nu se gandesc la un selfie stick ca la mai mult decat o tija de metal, de care se ataseaza telefonul. Un astfel de dispozitiv va permite si sa controlati telefonul de la distanta. Majoritatea modelelor au un buton pe maner cu ajutorul caruia sa declansati camera foto.

Exista doua modalitati de a folosi acest buton, fie il conectati prin tehnologia Bluetooth la telefon, fie il conectati printr-un cablu cu mufa de 3,5 mm. Depinde numai de dvs ce metoda preferati. Tineti cont totusi, ca varianta prin Bluetooth necesita si curent, astfel incat veti avea ori baterie pe care o puteti schimba, ori un acumulator reincarcabil.

Alte aspecte importante ale unui selfie stick?
Doar amintiti-va ca un selfie stick are rolul de a va ajuta sa capturati imagini de la distanta, fara sa fie nevoie sa atingeti ecranul telefonului sau un buton de pe el.