Eşti aici
×

Suporturi telefon auto

Din pacate, utilizarea telefonului mobil in timp ce conducem a devenit o obisnuinta pentru foarte multi oameni. Din cauza acestui lucru se intampla foarte multe accidente auto. Adesea, oamenii aleg sa vorbeasca la telefonul mobil, in detrimentul sigurantei lor si a celor din jur. Este adevarat ca exista si anumite lucruri care necesita atentie imediata, precum apeluri foarte importante, navigatia. Asadar, unde sa montam telefonul mobil in masina in timp ce conducem, astfel incat sa fim in siguranta?

Solutia cea mai buna pentru acest lucru este un suport auto pentru telefon, care ajuta foarte mult sa va folositi telefoanele mobile in siguranta.

Cum alegem un suport auto pentru telefon?

Atunci cand alegeti un suport de telefon pentru masina, exista cateva considerente cheie de care ar fi bine sa tineti cont:

Interiorul masinii

Cum arata si este construit  interiorul masinii dvs va decide de obicei ce sistem de montare veti alege. Daca parbrizul se ridica drept din bordul masinii este posibil sa nu aveti loc sa montati acolo un suport auto pentru parbriz.

Daca suprafata bordului masinii este inegala este posibil sa nu puteti utiliza un suport auto cu ventuza. De asemenea, daca grilele ventilatiei sunt rotunde sau daca lamelele sunt deosebit de subtiri atunci nici un suport pentru grilele de ventilatie nu este o alegere buna. Este important sa va cunoasteti masina inainte de a cumpara un suport pentru masina.

Telefonul

De asemenea, greutatea si dimensiunile telefonului vor fi foarte importante in alegerea suportului de smartphon pe care il alegeti. Daca telefonul este deosebit de mare, s-ar putea sa fie indicat sa cumparati un suport auto magnetic decat unul obisnuit. De obicei producatorii si magazinele specifica compatibilitatea produselor lor.

Cum il veti folosi

Daca intentionati sa utilizati suportul auto pentru telefon o data sau de doua ori la cateva zile, puteti considera un model mai rentabil. Un alt aspect de luat in considerare ar fi unghiul in care doriti sa montati telefonul. De exemplu, este o idee foarte buna sa alegeti un suport auto telefon care il poate tine atat in modul portret cat si peisaj.

Beneficiile utilizarii unui suport auto pentru telefon

Utilizarea unui astfel de suport auto pentru montarea telefonului in masina are o serie de avantaje:

  • pastreaza telefonul in siguranta atunci cand calatoriti;
  • impiedica alunecarea telefonului intr-o pozitie periculoasa, cum ar fi sub pedale de exemplu;
  • puteti utiliza navigatia de pe telefon in siguranta si in deplina legalitate;
  • va permite sa efectuati apeluri de tip hands-free foarte usor;
  • puteti pune muzica in siguranta, alegand din melodiile de pe telefon.

Tipuri de suporturi auto pentru telefoane

Suporturile auto pentru telefoane se incadreza de obicei intr-una din cele patru categorii:

Suport auto telefon pentru grilele de ventilatie

Dupa cum le spune si numele, aceste suporturi se ataseaza pe grilele de ventilatie ale masinii. Acestea sunt cele mai des intalnite modele si functioneaza cel mai bine pe masinile cu grile de ventilatie patrate sau dreptunghiulare. Cu telefonul montat in acest mod, suportul nu va bloca deloc vederea asupra drumului, insa riscati ca telefonul sa se supraincalzeasca daca aveti caldura pornita si nu opriti ventilatia din dreptul acestuia. Totusi, vara poate fi un avantaj, daca telefonul este utilizat pentru navigatie si il si incarcati se va supraincalzi, dar fiind chiar in dreptul ventilatiei acesta se va raci.

Suport auto cu ventuza

Aceste suporturi de telefon pot fi montate fie pe bordul masinii, fie pe parbriz. Pot fi putin mai greu de montat, iar unele modele au ventuze mai puternice decat altele. Cu toate acestea, probabil sunt cele mai versatile suporturi, permitand doua metode alternative de instalare.

Suporturi auto smartphone cu adeziv

Aceste suporturi sunt mai rare decat cele mentionate anterior. Functioneaza prin simpla lipire a lor pe oricare suprafata plana din masina. Probabil sunt cele mai usor suporturi de instalat, dar sunt, de asemenea, cele mai dificile de indepartat, deoarece adezivul este proiectat sa ramana pe pozitie mult timp. Aceste suporturi va permit sa pozitionati telefonul practic oriunde in masina.

Suporturi auto telefon cu montare in unitate CD

In cele din urma, exista suporturi de telefoane care se pot monta in unitatea CD a masinii. Acest tip de suport este adesea cel mai sigur si nu va va obstructiona vederea asupra drumului, asa cum ar putea face un suport montat pe parbriz. Cu toate acestea, pot fi mai greu de instalat corect si, odata ce le montati, nu veti mai putea utiliza CD-uri, dar totusi cine mai asculta in ziua de astazi muzica de pe CD?

Tipuri de montare telefon: cu clame sau magnetic

Telefonul poate fi atasat de obicei de suportul auto printr-una dintre cele doua metode: cu ajutorul unor clame sau prin intermediul magnetilor. Clamele prind telefonul perfect atunci cand este folosit si are avantajul de a putea tine in siguranta si telefoanele mai grele. Cu toate acestea, in cazul clamelor, puteti monta o gama destul de restransa de dimensiuni. Suporturile auto magnetice sunt in general mult mai versatile. De asemenea, sunt mai usor de utilizat, deoarece telefonul se ataseaza singur atunci cand il apropiati de suport.