Eşti aici
×

Tot ce stim deocamdata despre GoPro Hero 7 Black

Tot ce stim deocamdata despre GoPro Hero 7 Black

Impreuna cu noile modele de iPhone si primele semne ale toamnei, inceputul lunii septembrie ne aduce, de obicei, si un nou model GoPro Hero – si se pare ca si anul acesta va fi la fel. Confom unor informatii venite de la magazinul Best Buy, GoPro Hero 7 urmeaza sa fie anuntata cat de curand, alaturi de versiunile mai ieftine Hero 7 Silver si Hero 7 White. Asadar, ce imbunatatiri va aduce aceasta noua camera de actiune in comparatie cu Hero 6? Va spunem in continuare tot ceea ce stim din zvonurile aparute pana in acest moment.

Cand va fi lansata GoPro Hero 7?

Sursa de la Best Buy care a dat informatiile nu a dezvaluit si data lansarii, insa zvonurile sugereaza o lansare undeva la sfarsitul lunii Septembrie 2018, acest lucru corespunzand ciclului de lansare obisnuit al lui GoPro, actuala camera Hero 6 fiind auntata pe 28 Septembrie 2017. Toate acestea par plauzibile mai ales daca ne uitam pe site-ul GoPro unde la Hero 6 apare ca nu este disponibila.

De asemenea, nici pretul nu a fost dezvaluit, dar speram ca producatorul va scadea pretul lui Hero 6 Black si va fixa actualul pret pentru noul varf de gama ce urmeaza sa fie lansat. Cand Hero 6 Black a fost lansata, pretul a fost undeva la 550 de euro, dar apoi a fost redusa rapid la aproximativ 450 de euro. Cu exceptia cazului in care Hero 7 va aduce un upgrade semnificativ, cum ar fi un senzor de un inch, atunci speram ca pretul de pornire va fi chiar mai mic decat al camerei ce o va inlocui.

baterie gopro

Cum va arata noua camera video sport GoPro Hero 7?

Daca informatiile primite sunt corecte, Hero 7 Black va arata aproape identic cu predecesorul sau, diferenta fiind data de exteriorul negru cauciucat. Se pare ca si Hero 7 va pastra ecranul secund pe partea din fata, pe care veti putea afla informatii despre durata de viata pentru o baterie GoPro sau rezolutia utilizata in acel moment.

In alta ordine de idei, sunt putine stiri si informatii despre caracteristicile noului model. Ca si predecesorul, pare sa fie rezistenta la apa pana la o adancime de 10 metri. Cei de la Engadget au raportat ca va avea o “stabilizare a imaginii asemanatoare unui gimbal”, desi ramane de vazut daca aceasta va fi electronica sau o varianta noua optica.

Oricare ar fi solutia aleasa, speram ca stabilizarea imaginii va functiona acum si cand vom inregistra la rezolutia maxima disponibila pe noul model. Hero 6 avea stabilizare de imagine, insa este disponibila numai pana la maxim 4K si 30 de fps-uri. Presupunand ca noul model are o versiune imbunatatita a procesorului GP1, atunci speram ca va putea fi capabil sa faca acest pas suplimentar de a avea stabilizare si la 4K / 60 fps.

Ce alte specificatii va avea GoPro Hero 7 Black?

Intrebarea cheie si cel mai des intalnita este daca noul varf de gama va avea un nou senzor sau nu.

Pana acum nu au aparut informatii care sa sugereze ca vor schimba senzorul CMOS de 1 / 2.3 inch de 12 MP, existent pe Hero 6, cu un senzor de 1 inch, asa cum a aparut pe modelul concurentilor de la Sony, RX0. Avand in vedere ca Hero 7 pare sa aiba aceleasi dimensiuni ca si inainte, este posibil sa avem in continuare acelasi senzor.

Totusi, ceea ce s-ar putea schimba, este rezolutia si capacitatea cadrelor pe secunda. Avand in vedere ca Hero 6 poate deja inregistra 4K / 60 fps, 2.7K / 120 fps si 1080P / 240 fps nu exista foarte mult spatiu de imbunatatire aici. Dar am putea vedea ca filmarea slow-motion este acum disponibila si la 4K iar stabilizarea va ajunge pana la 4K / 60 fps.

O alta zona pe care am dori sa o vedem imbunatatita este microfonul incorporat, care este utilizat pentru activarea comenzilor vocale. Pe camera Hero 6 am observat de multe ori ca nu reactioneaza la comenzi simple cum ar fi “GoPro, start recording” in conditii de vant, asadar imbunatatirea aici pare o potentiala victorie.

De asemenea, ne asteptam sa pastram cel putin GPS-ul incorporat, accelerometrul, giroscopul si functia WiFi 5 GHz, care impreuna permit procesorului GP1 sa analizeze automat clipurile pentru “Quickstories” si sa transfere clipuri video direct pe un smartphone sau tableta.

GoPro Hero 7 urmeaza sa fie lansat candva luna aceasta, astfel nu va trece mult timp pana vom afla noi informatii si daca ce am presupus si am sperat in acest articol se va adeveri. De asemenea, ramane de vazut daca producatorul va lansa cel mai bun GoPro de pana acum.