Eşti aici
×

Sase sfaturi pentru a extinde durata de viata a bateriei unei drone

Sase sfaturi pentru a extinde durata de viata a bateriei unei drone

Durata de zbor pentru drone poate varia intre 3 minute si 25 de minute sau chiar mai mult, in functie de model. Dronele ce au preturi mai scazute timp sa aiba si timpi de zbor mai scurti, insa puteti urma cateva sfaturi care sa prelungeasca durata de viata a bateriei si astfel sa va bucurati de mai multe timp de drona dvs.

Asadar, va prezentam in continuare sase sfaturi care speram sa va ajute la prelungirea duratei de zbor.

Nu utilizati camera

Este superb sa atasati o camera de filmat dronei dvs (in cazul in care nu are inclusa una) si sa inregistrati zborul, insa daca faceti acest lucru doar din amuzament si nu sunteti un profesionist in fotografia aeriana sau videografie, sau nu folositi aceste imagini in niciun fel, atunci va recomandam sa renuntati la camera.

Nu numai ca aparatul adauga greutate suplimentara dronei, dar multe dintre acestea se pot conecta si la drona, astfel incat vor consuma si ele din baterie.

De asemenea, greutatea suplimentara a camerei va face mai dificil zborul dronei si astfel va necesita o utilizare mai mare a puterii pentru a compensa aceasta greutate.

Alegeti o baterie cu mai multi mAh

Cele mai multe drone sunt echipate cu baterii medii, care intr-adevar nu va ofera cel mai lung timp de zbor posibil. Daca doriti timpi mai mari de zbor, va trebui sa faceti upgrade la o baterie drona cu mai multi mAh. Este foarte important sa verificati specificatiile dronei pentru a verifica cati mAh suporta maxim modelul dvs.

Retineti ca o baterie pentru drona cu mai multi mAh va fi benefica pana la un anumit punct. Cu cat este mai mare cu atat va fi mai grea. Daca bateria este prea grea, atunci toata capacitatea suplimentara va fi anulata. Trebuie sa gasiti un raport optim intre greutatea si capacitatea bateriei atunci cand doriti sa o inlocuiti.

baterie drone

Experimentati cu dimensiunea elicelor

Dimensiunea elicelor utilizate de drona dvs poate avea efecte asupra puterii pe care o utilizati. Daca intentionati sa atasati si o camera de filmat dronei, va recomandam sa luati in considerare o elice mai mare.

Daca nu doriti sa atasati o camera foto, atunci alegerea unor elice mai mici ar fi cea mai buna optiune.

Cel mai bine este sa incepeti cu dimensiunea elicelor pe care o recomanda producatorul si de acolo sa experimentati. Notati cat timp rezista bateria cu fiecare model de elice pentru a vedea care va ofera cel mai lung timp de zbor.

Zburati in conditii corecte

Zborul cu drona in conditii corecte este un alt punct important. In general zburati cu drona in aer liber, astfel este de dorit sa evitati zborul cand este vant sau ploua. Vantul va face sa fie mai dificil pentru drona sa se intoarca, sa stea pe loc sau sa ramana stabila, ceea ce va consuma mai multa energie din baterie decat in mod normal. Ploaia va avea si ea acelasi efect.

In mod ideal ar trebui sa zburati cu drona atunci cand afara este cel mult o briza usoara, veti beneficia astfel de baterie la maxim.

Urmati regula 40-80

La un moment dat, a fost o practica buna incarcarea bateriilor si apoi descarcarea lor complet inainte de o alta reincarcare.

Intre timp lucrurile s-au schimbat si daca utilizati o baterie litiu-ion pentru a alimenta drona dvs, puteti ajunge sa scurtati durata de viata a bateriei daca o lasati sa se goleasca complet.

In general, ciclul de reincarcari ale une baterii litiu-ion este cuprins intre 300-500 daca o utilizati in mod corect. Dupa acest numar de reincarcari va trebui sa o schimbati.

De fiecare data cand descarcati bateria complet, aceasta devine mai slaba si durata ei de viata continua sa scada. Puteti cu usurinta sa extindeti durata de viata generala a bateriei prin incarcarea ei pana la jumatate sau pana la valori cuprinse intre 40% - 80%. Ca regula generala, este indicat sa evitatati supraincarcarea bateriilor.

De asemenea, si temperatura poate avea un efect asupra duratei de viata a bateriei. Incarcarea unei baterii pentru drona sau pentru orice alt device intr-o camera cu o temperatura de peste 37 de grade, poate reduce capacitatea bateriei cu pana la 35%.

Incarcati bateria dronei la momentul potrivit

Aveti obiceiul sa reincarcati bateriile cu multe zile inainte de a folosi drona? In caz afirmativ, este posibil sa scurtati durata de viata a bateriei din greseala. In mod ideal, ar trebui sa incarcati bateria cu cateva ore inainte sa o utilizati. Un acumulator reincarcabil va pierde procente din incarcatura in fiecare zi in care nu este folosit.

Aceste sfaturi va pot ajuta sa obtineti durate mai mari de zbor si perioade mai lungi in care puteti utiliza aceeasi baterie, insa nu va asteptati la minuni. Daca drona dvs are un timp de zbor de 10 minute, este total nerealist sa ne gandim ca vom obtine o durata de zbor de 15-20 de minute daca urmarim aceste sfaturi. Din acest motiv, cel mai important aspect este sa aveti intotdeauna baterii de rezerva pentru drona atunci cand iesiti la joaca cu aceasta.