Eşti aici
×

Review camera de bord auto SJCAM SJ Dash

Review camera de bord auto SJCAM SJ Dash

SJCAM a devenit unul dintre cei mai mari producatori de pe piata camerelor de actiune datorita dispozitivelor sale precum SJ5000X Elite si SJ6 Legend. Acum, cei de la SJCAM au venit cu un produs care vizeaza un public diferit.

SJDASH este prima camera auto de la SJCAM si, la fel ca celelalte dispozitive din gama companiei, este conceputa pentru a atrage consumatorii care cauta un echilibru bun intre calitate si pret. Intrebarea tuturor este, cum functioneaza aceasta camera de bord?

Ce este in cutie?

SJDASH vine cu tot ceea ce aveti nevoie pentru a o seta in masina dvs. Pachetul include camera foto, un suport de montare pe parbriz, un cablu lung USB si un incarcator cu doua porturi USB – unul pentru a conecta camera de bord si celalalt pentru a putea incarca un telefon, tableta sau un GPS. Cu toate acestea, nu sunt furnizate si cleme pentru a putea trage cablul de-a lungul marginilor parbrizului.

Constructia si utilizarea

Chiar daca aceasta este doar prima camera de bord de la SJCAM, putem sa afirmam ca este foarte bine gandita. Functioneaza automat si incepe imediat inregistrarea. Atunci cand o conectati, sunteti gata de plecare fara sa va faceti griji cu privire la apasarea butoanelor.

Camera de bord SJDASH are un ecran LCD de 3 inch pe partea din spate, astfel incat sa puteti vedea in orice moment ce inregistreaza camera, cum sunt incadrate videoclipurile si, de asemenea, puteti sa accesati meniul de setari. Pentru a controla camera, aveti disponibile patru butoane capacitive sub ecran si un buton de alimentare pe lateral.

camera auto

Pentru cei care au mai utilizat o camera de la SJCAM inainte, meniul s-ar putea sa li se pare familiar. Totusi, acesta este foarte usor de utilizat si intuitiv si pentru utilizatorii noi. Nu sunt multe lucruri ce trebuie schimbate atunci cand scoateti camera din cutie, cu exceptia, probabil, optiunii de a inregistra sunetul din interiorul masinii.

Asa cum am spus si in alte review-uri ale unor camere de acest gen, este de preferat ca acesta sa fie dezactivat. Totusi, inregistrarea sunetului poate sa fie utila daca aveti o conversatie contradictorie cu un alt sofer sau daca doriti sa inregistrati o conversatie cu politia.

Pentru ca utilizeaza o conexiune USB, puteti, daca doriti, sa alimentati camera de la o baterie externa atunci cand trebuie sa inregistrati ceva din afara masinii. Nu este o camera de bord proiectata sa functioneze in acest fel, dar va functiona foarte bine atata timp cat alimentati camera de la o sursa de 5V 2A.

Camera auto SJDASH are si Wi-Fi integrat, astfel incat veti putea conecta telefonul la aceasta. Exista o aplicatie dedicata disponibila pentru Android si iOS. Aplicatia va permite sa schimbati setarile si sa vizionati videoclipurile inregistrate.

Calitatea video a camerei de bord SJDASH

SJDASH dispune de un chipset NTK96658, un senzor de 2 MP si un obiectiv cu o diafragma maxima f / 2.0. Rezolutia clipurilor va fi de 1080p si nu aveti nici o optiune in meniu pentru a trece la o altfel de rezolutie. Acelasi lucru este valabil si in cazul altor camere video pe care le-am mai folosit. Rata de biti pentru videoclipuri este de 15 Mbps, ceea ce inseamna ca va utiliza aproximativ 6.6 GB pentru o ora de video.

Din moment ce camera de bord este configurata pentru a inregistra in bucla, aceasta va sterge automat videoclipurile mai vechi, pe masura ce cardul de memorie micro SD se va umple, asadar nu va trebui sa va faceti griji cu privire la pierderea spatiului. Am folosit cu aceasta camera un card micro SD Samsung  Evo Plus de 32 de GB si a functionat fara niciun fel de probleme. SJCAM spune ca puteti merge pana la carduri de 64 de GB, asadar banuim ca aceasta camera accepta si carduri mai mari decat cele utilizate de noi in teste.

Asadar, care este calitatea video? Am testat SJDASH in diferite conditii – in timpul zilei, in timpul noptii, in timpul cand apune soarele, in oras dar si pe drumuri foarte rapide – si s-a comportat foarte bine. Asa cum va puteti astepta, aceasta camera de bord functioneaza cel mai bine atunci cand exista suficienta lumina. Noaptea, per total calitatea sufera un pic, insa clipurile raman perfect utilizabile.

Suport

SJCAM primeste o mare bila alba din punct de vedere al suportului oferit. Produsele lor sunt actualizate frecvent, iar SJDASH nu va face exceptie. In momentul redactarii acestui articol, nu exista actualizari firmware disponibile pentru a fi descarcate de pe site-ul companiei.

Verdict

Camera de bord SJCAM SJ DASH este o camera foarte solida, ce ofera o calitate video buna pentru un pret rezonabil.