Eşti aici
×

Prezentare ochelari VR de la Shinecon

Prezentare ochelari VR de la Shinecon

Ochelarii VR, cum ar fi Oculus Rift sau HTC Vive, reprezinta viitorul in domeniul divertismentului si al educatiei. Sentimentul ca esti cu adevarat parte dintr-un anume loc, “calatorind” catre destinatii mereu noi, fara a parasi casa, devine rapid o realitate. In urma cu doar cateva saptamani, am citit un articol despre o echipa de medici care au folosit o pereche de ochelari VR Google Cardboard pentru a ajuta la salvarea vietii unui copil, printr-o interventie chirurgicala delicata. Exista multe modele de ochelari VR disponibile in magazine, insa cei pe care o sa ii prezentam astazi sunt de la producatorul de top Shinecon si au un pret de aproximativ 100 de lei.

Prezentare ochelari VR de la Shinecon

Primul lucru pe care ar trebui sa il stiti inainte de a cumpara o astfel de pereche de ochelari este ca veti avea nevoie de un smartphone Android sau iOS pentru a ii putea folosi.

Inca de cand am deschis pachetul cu ochelarii de la Shinecon, era evident ca acestia au facut un pas foarte mare in domeniul realitatii virtuale fata de alte modele cum ar fi Cardboard de la Google. Ochelarii VR Shinecon sunt realizati dintr-un plastic de foarte buna calitate, cu o curea reglabila pentru a fi mai comozi atunci cand sunt purtati pe cap si cu partea interioara umpluta cu spuma moale, ce are acelasi rol ca si cureaua anterior mentionata.

Partea din fata a ochelarilor VR are un capac magnetic detasabil, care poate fi inlaturat daca aplicatia sau jocul are nevoie sa utilizeze camera telefonului.

Prezentare ochelari VR de la Shinecon

Pe ambele parti ale acestui set de ochelari cu casca sunt butoanele care va permit sa ajustati focalizarea imaginii. Ochelarii pot fi folositi cu smartphone-uri ce au dimensiuni intre 4,7 – 6 inci. Ochelarii vin impreuna cu un manual de utilizare dar si cu doua coduri QR. Daca le scanati, unul dintre ele o sa va directeze pe site-ul Shinecon si celalalt catre o aplicatie special creata.

O mica problema a acestor ochelari VR Shinecon si nu numai, ar fi faptul ca nu aveti posibilitatea de a atinge ecranul, mai ales atunci cand sunt aplicatii sau jocuri care necesita acest lucru. Din fericire, tot de la producatorul Shinecon exista si solutia, acestia ofera acum si un gamepad care va ajuta sa controlati mai bine si mai usor ochelarii VR, mai ales in jocuri. Controlerul se conecteaza la smartphone, prin intermediul tehnologiei Bluetooth.

Prezentare ochelari VR de la Shinecon

Astfel, ochelarii VR de la Shinecon sunt mai buni decat cei DIY de la Google? Raspunsul nostru este cu siguranta da. Sunt mult mai confortabili de purtat, chiar si pe durate mai mari de timp, datorita spumei de la interior si a curelei de pus pe cap. Astfel, nu mai este nevoie sa ii tineti cu mana, lucru ce era foarte obositor daca ii purtati mai mult de 10 minute. Iar in combinatie cu gamepad-ul dedicat, aceste combo devine unul foarte distractiv, atat pentru cai care doresc sa se joace, dar si pentru persoanele care ii folosesc pentru a vizita lucruri noi in spatiul virtual.