Eşti aici
×

Pareri camera video sport SJCAM SJ8 PRO

Pareri camera video sport SJCAM SJ8 PRO

Suntem foarte fericiti sa va putem prezenta inca o camera de la producatorul SJCAM. Versiunea PRO a SJ8 este cea mai performanta din seria celor trei camere video sport AIR, PLUS, PRO. Aceasta este si prima camera SJCAM care poate inregsitra videoclipuri la rezolutie 4K si 60 de cadre pe secunda.

Accesorii camera video sport SJ8 PRO

Aceasta camera este vanduta in doua pachete diferite. In primul rand exista “Small Box” care contine doar camera, cablul de incarcare si manualul de utilizare. Apoi avem si varianta “Full Pack” care contine aceleasi lucruri ca si “Small Box” dar si o multime de accesorii suplimentare. Asadar, uitati toate accesoriile ce vin in acest pachet:

1 x Camera de actiune SJCAM SJ8 PRO;
1 x baterie;
1 x carcasa impermeabila;
1 x clema cu eliberare rapida;
1 x suport maner;
1 x adeziv curbat;
1 x adeziv drept;
2 x banda adeziva 3M;
1 x suport universal trepied 1/4";
1 x adaptor pentru montare pe trepied;
1 x panza de curatare;
1 x conector USB-C Cablu.

camere video sport

Constructia si calitatea materialelor

Forma generala a acestei camere video sport nu este de fapt foarte diferita fata de celelalte modele. Dar, daca priviti mai in detaliu, veti observa ca materialele utilizate nu par deloc ieftine. Toate suprafetele sunt acoperite cu o vopsea cauciucata care ajuta foarte mult la grip. Ceea ce se observa imediat este faptul ca butoanele sunt iluminate, un efect foarte frumos.

Ecranul LCD tactil

SJ8 PRO este o camera sport cu doua ecrane. Unul clasic pe partea din fata si unul tactil pe partea din spate. Putem afirma ca ecranul tactil functioneaza incredibil de bine, la fel ca cel al telefonului. Ecranul tactil este foarte util, va permite sa navigati prin meniuri si setari mult mai rapid. In spatele acestei functii minunate, exista un meniu superb si intuitiv.

Un lucru pe care l-am observat in testele noastre a fost incalzirea ecranului frontal. In timpul utilizarii mai indelungate acest ecran tindea sa se incalzeasca destul de mult.

Microfonul dual

O alta caracteristica pe care o are aceasta camera este microfonul dual. Unul este pozitionat pe partea din fata si celalalt pe laterl si, cel putin teoretic, acestea asigura o inregistrare audio perfect clara. Vom reveni asupra acestui lucru in sectiunea adecvata.

Portul USB-C

Pe aceeasi parte cu cel de-al doilea microfon, exista si portul USB. Atentie, acum nu mai este portul USB clasic, in sfarsit l-au integrat pe cel USB-C. Putem in sfarsit sa ne luam la revedere de la lupta pe care o dadeam pentru a introduce cablul cu partea corecta a muferi.

Pe de alta parte, portul USB de tip C are avantajul unei fete duble, atat literal cat si figurativ. Avem confortul unui conector omnidirectioal si rezistent, dar din pacate inca nu exista atat de multe dispozitive care sa foloseasca acest conector. Asadar daca cablul din pachet nu este suficient pentru nevoile dvs, va trebui sa achizitionati altul.

Slotul de card SD

In partea inferioara a camerei, exista si o mufa universala de 1/4” pentru a conecta un trepied sau orice alt dispozitiv compatibil. In plus, in usa bateriei exista si slotul pentru cardul SD.

Sincer, nu cred ca este o solutie foarte buna, deoarece este bine cunoscut faptul ca acumulatorul poate fi destul de fierbinte in timpul inregistrarilor si atunci cand camera este reincarcata. Acest lucru nu ajuta prea mult cardul SD. Am observat ca in timpul unei inregistrari 4K si 60 de fps-uri, bateria si spatiul de langa card devin fierbinti.

Sfaturi pentru setari

Am dori sa va oferim cate sfaturi pentru setarile pe care sa le faceti acestei camere video sport pentru a obtine rezultate optime.

In primul rand, aceasta camera sport are atat codecul H.264 clasic cat si varianta noua H.265. Noua codare video genereaza fisiere mai mici dar cu aceeasi calitate, dar exista o mica problema. Am observat o pierdere importanta a detaliilor cu H.265, asadar v-as sfatui sa pastrati H.264.

Al doilea lucru important este sa va asigurati ca ati setat valorea ISO la MAX3200 sau MAX6400 deoarece implicit, camera are setat 100 ISO-FIX. Acest lucru inseamna ca aparatul foto face videoclipurile excelente in lumina buna, insa atunci cand lumina este insuficienta, imaginile vor deveni negre.

Cu exceptia acestor lucruri, nu mai avem alte sfaturi. Camera functioneaza foarte bine iar calitatea filmarilor este foarte buna.

Calitatea video

Rezolutia maxima 4K face diferenta, iar aceasta camera in comparatie cu alte modele ofera o calitate exceptionala. Insa, legat de calitatea video avem si cateva minusuri de relatat. In primul rand, calitatea video la 1080p este destul de scazuta. Insa, suntem 100% siguri ca este o problema software pentru ca aceasta camera are una dintre cele mai bune configuratii hardware de pe piata. Ar putea fi foarte usor rivala directa a GoPro Hero 6.

In conditii de lumina scazuta, aceasta camera video sport isi arata adevaratul potential. Cu valoarea ISO marita pana la 6400, camera reuseste sa capteze toata lumina. Am fost impresionati de cat de bine aduna lumina, chiar si de pe suprafetele indepartate. De asemenea, chiar si pe timp de noapte, culorile sunt incredibil de realiste.

Fotografiile cu SJ8 PRO

Conform teoriei noastre cu privire la calitatea video, fotografiile trebuie sa fie si ele bune. Din fericire, aceasta teorie este confirmata pe deplin, deoarece aceasta camera face niste fotografii foarte bine pentru o camera de actiune. Nu va asteptati la calitatea unei camera DSLR, insa tinand cont de tipul acestei camere, fotografiile sunt de buna calitate.

Performanta bateriei

Performanta bateriei este extraordinara! Am citit multe review-uri avizate si acum totul s-a dovedit adevarat. Capacitatea de 1200 mAh o ajuta mult in acest sens, avand cu 150 – 200 mAh mai mult decat rivalii. Rezultatele testelor efectuate de noi sunt urmatoarele:

4K 60fps - 90 de minute
4K 30fps- 89 minute 
2.7K 60fps - 70 minute 
2.7K 30fps - 109 minute 
1080P 60fps - 118 minute 
1080p 30fps - 135 minute
Timp de incarcare - 130 de minute

Functia WiFi si aplicatia dedicata

Atat functia WiFi cat si aplicatia dedicata pentru smartphone functioneaza in continuare la fel de bine, la fel ca in cazul celorlalte camere SJCAM. Totul functioneaza perfect si totul este stabil asa cum ar trebui sa fie.

Per total, aceasta camera video sport este una buna. Ar putea fi o camera perfecta, dar nu este prima data cand producatorul SJCAM lanseaza o camera cu bug-uri pe care apoi le rezolva prin actualizari de firmware. SJ8 PRO are o calitate foarte buna a imaginii si o durata de viata a bateriei uimitoare. Exista cateva mici probleme software ce suntem convinsi ca se vor remedia cu actualizarile viitoare.