Eşti aici
×

Despre telecomanda Canon RC-6

Despre telecomanda Canon RC-6

Daca doriti o telecomanda Canon pentru fotografiere de la distanta, de mici dimensiuni, versatila, ieftina, atunci nu trebuie sa cautati mai mult decat o telecomanda Canon RC-6. In ciuda dimensiunilor sale mici (32x63.5x6.5 mm) acest dispozitiv poate fi utilizat pentru o serie de sarcini diferite.

Compatibilitate: EOS 5D Mark II, 5D Mark III, 5D Mark IV, 5DS, 5DS R, 6D, 6D Mark II, 7D, 7D Mark II, 60D, 60Da, 70D, 77D, 80D,100D, 200D, 300D, 350D, 400D, 450D, 500D, 550D, 600D, 650D, 700D, 750D, 760D, 800D, M, M2, M3, M5; Film: EOS 10, 100, 30, 30V, 33, 33V, 50, 50E, IX

RC-6 este o telecomanda Canon wireless (ce functioneaza cu infrarosu). Pentru a lucra, aceasta are nevoie de un receptor. Spre deosebire de telecomenzile wireless, receptorul pentru RC-6 este deja integrat intr-o gama mare de modele EOS. Unul dintre motivele pentru care RC-6 este relativ ieftin este ca achizitionati doar jumatate din sistem. Ati platit deja pentru cealalta jumatate atunci cand ati cumparat camera – daca este una compatibila.

Pentru telecomanda Canon RC-6 nu este posibil sa cumparati un receptor separat. Daca nu aveti camera potrivita, va trebui sa cautati alte modele de telecomanda. Senzorul pentru telecomanda RC-6 se afla pe partea frontala a aparatelor EOS. De asemenea, telecomanda Canon RC-6 are o gaura mica in coltul din stanga jos pentru atasarea unui snur.

Utilizarea RC-6

Utilizarea acestui device este foarte simpla, avand doar un singur buton si un intrerupator. Asigurati-va ca modul Drive este setat la telecomanda. Impingeti mica sageata neagra in cercul de argint al aparatului foto si apasati butonul pentru a declansa obturatorul. Un comutator de pe partea din spate va permite sa selectati daca vreti sa fotografiati instant sau cu intarziere de doua secunde.

Linia de vedere

Dispozitivele ce functioneaza cu infrarosu trebuie in mod normal sa se vada unul pe celalalt – acest lucru este cunoscut adesea ca “linia de vedere”. Pe baza acestui fapt, se pare ca puteti folosi telecomanda Canon RC-6 numai in fata camerei foto si veti gasi ca fiind destul de ciudat acest lucru. Insa, nu este strict adevarat. Daca tineti RC-6 la cativa centimetri deasupra declansatorului, telecomanda va functiona bine si daca nu este in fata razei. Aceasta va functiona chiar si din spatele camerei daca fasciculul infrarosu este reflectat inapoi de o suprafata din apropiere.

Totusi, atunci cand sunteti in fata camerei, distanta de functionare este de aproximativ 5 metri, dar totusi o sa varieze distanta in functie de mediul in care sunteti.

telecomanda dslr

Inregistrarea filmelor

Puteti folosi RC-6 pentru a porni si a opri inregistrarea filmeor pe cele mai recente modele de camere Canon EOS. Ca in cazul utilizarilor RC-6, asigurati-va ca modul de transmisie este setat la unul dintre optiunile de fotografiere de la distanta.

Setati intrerupatorul RC-6 in pozitia “2”. cand apasati butonul RC-6, inregistrarea va incepe imediat. Apasarea din nou a butonului va opri inregistrarea. Daca comutatorul este setat pe  "•", apasarea butonului de pe telecomanda va face o fotografie statica.

Modul bulb

Daca fotografiati in modul bulb, apasand butonul declansator al camerei veti deschide obturatorul. Acesta ramane deschis atata timp cat tineti butonul apasat – nu este foarte convenabil acest mod pentru timpi de expunere mai mari de cateva secunde.

In acest caz o telecomanda cu timer este mai buna. Puteti apasa si bloca butonul, iar apoi puteti sa plecati de langa camera cat timp expunerea este in desfasurare.

Totusi, cea mai buna varianta pentru modul bulb este telecomanda Canon RC-6. Apasand o data pe buton veti deschide obturatorul iar acesta va ramane asa. In timpul expunerii, un temporizator afiseaza timpul scurs pe ecranul LCD al camerei. Daca aveti o camera compatibila cu RC-6, utilizarea acestei tehnici este mult mai usoara decat atasarea unei telecomenzi cu cablu.

Selfie-uri

O utilizare evidenta pentru orice telecomanda DSLR este pentru fotografierea autoportretelor. Setati modul One-shot. Cand apasati butonul de pe RC-6, aparatul foto va focaliza automat si va declansa fotografierea. Cu toate acestea, daca nu doriti sa apara si telecomanda DSLR RC-6 in cadru, setati comutatorul de la telecomanda sa declanseze cu doua secunde intarziere. In acest caz, cand veti declansa cu telecomanda, vor exista doua secunde pana se va face fotografia efectiva, astfel incat aveti timp sa scoateti telecomanda din cadru.