Eşti aici
×

Cum alegem o sonerie fara fir inteligenta (cu inregistrare video)?

Cum alegem o sonerie fara fir inteligenta (cu inregistrare video)?

Cu ajutorul unor sonerii video fara fir inteligente, veti sti intotdeauna cine va este la usa, chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Ii puteti spune curierului unde anume sa lasa un colet, sa vedeti cand au sosit oaspetii sau sa stiti cand au plecat copiii de acasa sau cand s-au intors. Sonerille inteligente pentru usi sunt pe piata de aproximativ 10 ani si ofera anumite caracteristici in functie de pret.

Ce sa cautati atunci cand vreti o sonerie fara fir inteligenta?

Daca nu credeti ca aveti nevoie de o camera video cu sonerie, continuati sa cititi. Crime sau spargeri se intampla in fiecare zi. Da, chiar si in zona in care locuiti dvs. Asadar, de ce nu faceti un pas proactiv pentru a va proteja familia. Nu este nimic mai important decat sa va pastrati familia, casa si proprietatea in siguranta, indiferent daca sunteti acolo sau nu.

Asadar, va prezentam in continuare cateva aspecte ce trebuie luate in considerare, care va vor ajuta sa luati o decizie corecta si informata despre ce sonerie video fara fir este potrivita pentru fiecare dintre voi.

Rezolutie

Camerele existente pe soneriile inteligente fara fir au ajuns in prezent la rezolutii 1080P. Cu cat rezolutia va fi mai mare, cu atat imaginea este mai clara, in general. Este posibil ca unele camere sa nu se ajusteze foarte bine la nivelurile de lumina variabila, ceea ce face ca rezolutia sa devina neimportanta.

Vedere nocturna

Se pot intampla foarte multe in timpul noptii, mai ales in lunile de iarna cand intunericul se lasa mai devreme. Capabilitatile de viziune pe timp de noapte va vor permite sa vedeti clar cine este la usa dvs, chiar si atunci cand este intuneric, oferindu-va un pic mai multa securitate.

Camp de vizualizare

Acest lucru reprezinta cat de mult poate cuprinde camera intr-o singura imagine. 180 de grade inseamna ca aparatul poate vedea totul in fata ei si in laterale, in timp ce 90 de grade inseamna ca poate vedea doar in fata si foarte putin in parti. Un camp de vedere mai larg este preferat pentru aproape toate scenariile.

Detectarea miscarii

Soneriile fara fir cu camera video integrata pot avea senzori de miscare in ele, care te vor avertiza atunci cand cineva se apropie sau iese pe usa din fata. Unele au functii foarte avansate, cum ar fi setarea unor zone specifice care sa fie monitorizate, ignorand in acelasi timp toate celelalte zone. Aceasta functie este perfecta pentru casele aflate in apropierea unor strazi aglomerate, pentru a evita sa primiti alerte de miscare de fiecare data cand un vecin trece.

Sursa de alimentare

Soneriile fara fir inteligente sunt alimentate cu baterii sau sunt conectate cu fir la sursa de curent electrica existenta. Daca nu aveti o sonerie obisnuita in casa, atunci asigurati-va ca veti comanda doar una alimentata cu baterii.

Functii audio

Unul dintre cele mai mari avantaje ale soneriilor inteligente cu camere video este posibilitatea de a comunica prin intermediul acestora. Audio in doua sensuri va permite sa vorbiti cu cine se afla pe partea celalta a usii, cum ar fi sa le spuneti curierilor unde sa lasa un pachet.

Stocare in cloud

In scopuri de securitate, o optiune de stocare in cloud poate fi utila. Veti putea stoca imagini cu orice alerta de miscare timp de 30 de zile, astfel incat, in cazul in care cineva va vandalizeaza casa, vetia avea disponibile dovezile video.

Suport pentru aplicatii

Pentru majoritatea oamenilor, accesul la aplicatii dedicate este cel mai mare avantaj al unei sonerii fara fir inteligente. Vei dori sa fiti sigur ca soneria video pe care o cumparati are un suport excelent pentru aplicatii, astfel incat sa va puteti conecta rapid la aceasta pentru a vedea cine este la usa.
Vreti o sonerie fara fir smart pentru casa dvs? Cititi mai intai acest ghid

Aceste sonerii fara fir smart sunt relativ nou venite in industria securitatii casnice; cu toate acestea, ele au devenit foarte repede populare si sunt acum un "must have" printre elementele de siguranta ale locuintei. Dar, cu atat de multe optiuni care se gasesc pe piata, este din ce in ce mai greu de cercetat si comparat care dintre ele functioneaza optim si care au cel mai bun raport calitate-pret.

Cum alegem o sonerie fara fir inteligenta (cu inregistrare video)?

Asadar, cum veti alege cea mai buna sonerie fara fir inteligenta?

Cel mai bun lucru de facut este sa incepeti cu invatarea elementelor de baza. Dupa ce le-ati inteles pe acestea si stiti cum functioneaza o astfel de sonerie, veti putea lua o decizie in consecinta de cauza despre care este cea mai potrivita sonerie fara fir si cum sa o cumparati in functie de buget.
In plus, acest ghid poate fi folosit si ca lista de verificare pentru ce trebuie sa cautati si ce ar trebui sa evitati atunci cand cumparati o sonerie fara fir inteligenta, precum si tot ceea ce trebuie sa stiti pentru fiecare pas al procesului decizional, astfel incat sa puteti gasi unul potrivit pentru dvs.

O parte din responsabilitatea detinerii unei locuinte este ingrijirea si protejarea acelesi case si a proprietatii din jur, fara a mentiona familia si animalele de companie. Exista mai multe modalitati de a face acest lucru, iar cel evident este un sistem de securitate. Cu toate acestea, exista o mare varietate de sisteme de securitate la domiciliu disponibile, inclusiv cele care includ o sonerie fara fir cu camera, ca parte a pachetului lor de echipamente. 

Asadar, primul lucru pe care va trebui sa il luati in considerare inainte de a decide cu privire la o sonerie video fara fir este tipul de casa in care locuiti. Sunteti proprietar sau chirias?

Daca sunteti proprietar

Daca sunteti proprietar, optiunile dvs sunt aproape nelimitate atunci cand vine vorba de soneriile cu camera video. Prin urmare, tot ce trebuie sa faceti este sa decideti ce optiuni  doriti si ce doriti sa faca acea sonerie cu camera. Soneriile cu camere sunt conectate fie prin cablu si wireless. Si, din moment ce detineti casa dvs, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la gaurile din pereti sau orice altceva mai este nevoie. Totul se rezuma la caracteristici, optiuni si calitatea echipamentului.

Daca sunteti chirias

Daca sunteti chirias, optiunile dvs sunt destul de limitate la o sonerie fara fir, cu exceptia cazului in care obtineti aprobarea proprietarului de a instala o sonerie fara fir inteligenta video. In caz contrar, probabil veti dori sa cumparati o sonerie wireless pentru usa, deoarece acestea nu va vor cere sa gauriti peretii.

Compatibilitate

Inainte de a alege ce sonerie fara fir sa cumparati, va trebuie sa cercetati daca acea sonerie smart fara fir va fi sau nu compatibila cu casa dvs. Aveti nevoie de o sonerie fara fir sau cu fir si care este sistemul de securitate cu care vreti sa o conectati acum sau in viitor.
Exista doua tipuri de sonerii fara fir video, cu fir sau wireless.

Sonerii smart fara fir

Soneriile fara fir WiFi sunt de obicei alimentate de baterii, ceea ce inseamna ca nu exista niciun cablu pentru a functiona si sunt portabile, astfel incat pot fi mutate cu usurinta in alta locatie, daca este necesar. Soneriile fara fir wireless sunt cel mai usor de instalat si adesea vin cu o varietate de optiuni: sirena, sunet in doua sensuri, inregistrare video, inregistrare pe timp de noapte si multe altele.

Sonerii inteligente cu fir

Soneriile cu fir sunt putin mai complicate, deoarece se conecteaza cu usurinta la firele de la soneria veche. Dar, daca nu aveti deja o sonerie, atunci lucrurile se pot complica. De asemenea, daca nu sunteti familiarizati cu cablurile electrice este posibil sa fiti nevoit sa chemati un profesionist.

Automatizari la domiciliu

Automatizarea la domiciliu ne-a facut vietile infinit mai convenabile decat in trecut. Multe sonerii inteligente pot fi, de asemenea, conectate si sincronizate cu echipamentele dvs de securitate si automatizare pentru locuinte.

Asadar, al treilea lucru pe care va trebui sa il luati in considerare inainte de a cumpara o sonerie fara fir video este daca doriti sau nu sa o conectati la echipamentul dvs de automatizare a casei.

Exista o multime de optiuni de echipamente de automatizare pentru acasa care sunt compatibile cu o varietate de sonerii cu camera. Asadar, s-ar putea sa doriti sa va ganditi la cumpararea unui sistem de securitate pentru locuinte care sa includa o sonerie cu camera, precum si unele caracteristici de automatizare a casei, cum ar fi becuri inteligente, intrerupatoare wireless, prize, termostate, etc. Dar fiecare marca este diferita si fiecare va lucra doar cu unele sau cateva marci diferite de echipamente de automatizare a locuintei. De exmplu, o sonerie cu camera poate functiona cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant, IFTTT, Nest, etc, in timp ce altele nu pot.

Costuri

Costul unei sonerii fara fir inteligente va depinde de modelul ales si de ce caracteristici va avea. Cu siguranta vor fi si functii aditionale contracost, cum ar fi stocarea in cloud.

Deci, cel de-al patrulea lucru pe care trebuie sa il luati in considerare inainte de a cumpara o astfel de sonerie este costul.

Cat de mult doriti sa cheltuiti, ce caracteristici doriti si cat sunteti dispus sa platiti suplimentar. Vreti un sistem cu fir sau un sistem wireless? Aveti nevoie cu adevarat de stocare in cloud?

Costurile, la fel ca orice altceva, vor varia foarte mult in functie de ce doriti sa obtineti la final.

Caracteristici

Soneriile inteligente fara fir dispun de o multime de functii si optiuni utile si este important sa stiti modul in care functioneaza este primul pas in a determina care dintre ele se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Asadar, al cincilea lucru pe care va trebui sa il luati in considerare atunci cand achizitionati o sonerie fara fir, este ceea ce aveti nevoie si ce nu.

Iata care sunt cele mai populare caracteristici ale soneriilor fara fir, care sunt incluse in majoritatea acestor dispozitive de pe piata.

Rezolutie inalta

Rezolutia pentru majoritatea soneriilor fara fir inteligente variaza de la 480p la 1080p. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat veti obtine o calitate mai buna atat ziua cat si noaptea. In plus, unele camere se adapteaza mai bine la niveluri de lumina diferite, asadar este important sa acordati atentie si acestor caracteristici.

Alerte mobile

Majoritatea soneriilor sunt dotate cu o aplicatie mobila dedicata, astfel incat sa puteti accesa, monitoriza si controla de la distanta functiile sale. Soneriile cu camera video detecteaza miscarea si va vor trimite alerte pentru a va anunta ca a fost detectat un anumit tip de activitate. Aplicatia este cea care va ofera acces imediat in timp real la sistemul dvs pentru vizualizarea camerei cand primiti o alerta. Apoi veti putea raspunde proactiv intr-o maniera adecvata. Este important sa cercetam aceasta caracteristica, deoarece nu doriti o aplicatie mobila care sa nu functioneze asa cum se presupune.

Vedere pe timp de noapte

Vederea pe timp de noapte este una dintre cele mai importante caracteristici care trebuie luate in considerare atunci cand cumparati o sonerie fara fir inteligenta. Vederea pe timp de noapte nu va permite doar sa vedeti clar ce se intampla noaptea, dar si atunci cand este inorat sau sunt zone foarte umbrite.

Cum alegem o sonerie fara fir inteligenta (cu inregistrare video)?

Detectarea miscarii

Detectarea miscarii este foarte importanta atunci cand vine vorba despre soneriile inteligente cu camera, deoarece functia de detectare a miscarii este ceea ce incepe toate celelalte procese. De exemplu, cand camera soneriei detecteaza miscare, va va trimite o alerta pe telefon, astfel incat sa puteti vedea cine este la usa dvs.

Unele astfel de sonerii sunt de asemenea dotate cu functii avansate, cum ar fi posibilitatea de a seta zone pre-desemnate pentru monitorizare. Aceasta caracteristica este utila, deoarece va impiedica sa primiti alerte continue atunci cand trec masini sau persoane care merg pe jos.

In plus, unul dintre cel mai important avantaj este ca unele camere pot distinge, de asemenea, intre oameni, animale de companie si obiecte, astfel incat, din nou, nu veti primi alerte continue atunci cand familia dvs intra sau iese din casa sau cand animalele de companie fac acest lucru.

Rezistenta la intemperii

Aceasta caracteristica este de obicei cea la care nici macar oamenii nu se gandesc decat dupa ce si-au achizitionat deja sistemul. Cu toate acestea, este extrem de important sa achizitionati o sonerie fara fir cu video, care sa reziste la mediul in care traiti. O sonerie de calitate ar trebui sa poata rezista la ploi, zapada puternica, acumulari de apa si gheata, vant puternic si temperaturi mult sub zero grade.

Vizualizare live

Vizualizarea live sau functia de inregistrare video in timp real este, din nou, o alta parte foarte importanta a sistemului dvs. Majoritatea soneriilor de pe piata sunt disponibile si cu optiunea de video in timp real. Cand camera soneriei detecteaza miscare, va trimite o alerta pe telefon/tableta. Apoi veti putea sa vedeti cine este la usa dvs in timp real, astfel incat sa puteti reactiona in mod corespunzator, fie ca folositi functia audio in doua sensuri, activati sirena sau contactati autoritatile. In plus, majoritatea soneriilor cu camere de astazi vor inregistra videoclipuri si le vor stoca pentru dvs.

Audio cu 2 cai

Cand miscarea este detectata de soneria cu camera video, vi se trimite o alerta prin intermediul aplicatiei incluse. Dupa ce primiti o alerta, puteti activa inregistrarea direct din aplicatie in timp real sau sa utilizati functia de conversare in doua sensuri cu care vin majoritatea soneriilor fara fir inteligente. Majoritatea acestor dispozitive includ, de asemenea, o sirena care, atunci cand sunteti avertizati, puteti deschide aplicatia pentru a evalua situatia, apoi atinge sirena daca observati o potentiala amenintare.

De asemenea, unele sonerii vin cu mesaje preinregistrate pe care le puteti seta in functie de anumite scenarii.

Capabilitati de imagine

Capabilitatile imaginii sau campul vizual sunt, de asemenea, importante atunci cumparati o sonerie fara fir inteligenta, deoarece campul vizual reprezinta unghiul pe care camera il poate inregistra. De exemplu, o sonerie cu camera cu un unghi de 90 de grade poate vedea doar ce se afla in fata ei, astfel incat un intrus ar putea sa o evite cu usurinta. O camera cu unghi de 180 de grade va inregistra si laturile. Prin urmare, ar trebui sa va ganditi sa cumparati o sonerie cu camera video ce are un camp vizual cat mai mare cu putinta, daca doriti cele mai bune rezultate posibile. Hotii sunt foarte informati acum, asadar nu va ganditi ca ei nu stiu detalii si caracteristici ale acestor sonerii cu camera.

Inregistrare

Unele sonerii fara fir inteligente ofera optiunea de inregistrare video continua (CVR), iar altele inregistreaza numai atunci cand este detectata o activitate. De asemenea, o idee buna ar fi sa va interesati daca camera soneriei pe care vreti sa o alegeti inregistreaza si audio sau doar video.
Optiunea de inregistrare continua este cea mai buna daca va puteti permite, deoarece inregistrarea si salvarea clipurilor va vor permite sa accesati si sa consultati actiunile sau activitatile care au dus la un anumit eveniment sau un sir de evenimente anterioare. Daca nu inregistrati ceea ce s-a intamplat de la inceput si pana la sfarsit, s-ar putea sa nu rezolvati anumite situatii.

Stocare

Majoritatea soneriilor cu camera sunt prevazute cu un anumit tip de stocare; cu toate acestea, cat de multa informatie este stocata si cum este pastrata sunt cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le intelegeti, daca doriti sa gasiti un model care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. Exista doua tipuri de optiuni de stocare: local sau in cloud.

Cu toate acestea, inainte de a detalia despre stocare, va rugam sa va amintiti ce am discutat anterior despre soneriile cu camere video care inregistreaza diferit, asa cum am discutat anterior. Unele camere inregistreaza continuu, iar altele numai atunci cand detecteaza miscare.

Unele sonerii inteligente cu camera va vor oferi o cantitate limitata de spatiu de stocare gratuit in cloud; cu toate acestea, majoritatea percep o taxa suplimentara pentru acest serviciu. Asdar, va trebui sa stabiliti cat timp doriti sa pastrati inregistrarile, iar apoi puteti gasi un plan de stocare potrivit acestor nevoi, astfel incat sa nu platiti in exces.

Local - o sonerie inteligenta dispune de multe ori si de spatiu intern de stocare, dar in functie de brand si modelul ales, ar fi bine sa va interesati de capacitatea acestui spatiu. Exista si modele care va permit sa adaugati carduri microSD, o solutie foarte rapida si ieftina. Totusi, aceste carduri sunt limitate, astfel incat daca inregistrati continuu, cand se va umple cardul, acesta se va rescrie automat cu noile inregistrari.

Cloud - stocarea in cloud este o alta optiune pentru pastrarea inregistrarilor video ale soneriei inteligente. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, stocarea in cloud vine si cu o taxa lunara, iar in functie de cati bani sunteti dispusi sa cheltuiti in fiecare luna, veti stabili cat spatiu puteti cumpara. Stocarea in cloud este mult mai usoara si mai convenabila decat utilizarea unui card microSD, totusi exista un foarte mic risc de confidentialitate, inregistrarile fiind stocate pe servere la distanta.

Instalarea

Montarea si punerea in functiune a unei sonerii fara fir smart este destul de simpla, mai ales daca cumparati una ce functioneaza cu baterii. Trebuie doar sa o fixati pe usa / perete si sa faceti conexiunile wireless. Nici cele care se conecteaza la reteaua de curent electric nu se instaleaza mai greu, diferenta fiind ca in acest caz va trebui sa umblati cu firele de curent electric, ceea ce nu este la indemana pentru orice persoana.

Concluzie

Dupa ce adaugati o sonerie fara fir inteligenta casei dvs, va veti intreba cum de ati locuit atata timp fara un astfel de gadget. Este un obiect extrem de util si care va poate scapa de multe neplaceri. Ghidul nostru va va ajuta sa gasiti cel mai bun dispozitiv care sa se incadreze in bugetul avut si care sa faca fata nevoilor dvs.