Eşti aici
×

Cum alegem o camera video sport de actiune?

Cum alegem o camera video sport de actiune?

Atunci cand cineva doreste sa cumpere o camera video sport, in primul rand isi indreapta atentia spre produsele GoPro, lucru normal daca luam in considerare ca sunt lideri in acest domeniu. Insa la o simpla cautare pe Internet dupa camere video actiune veti vedea ca sunt si alte brand-uri ce ofera produse de calitate, pentru preturi mult mai mici.

Totusi, daca este pentru prima oara cand cumparati o camera de actiune, rezultatele aparute pot fi destul de coplesitoare. De aceea am decis sa va prezentam in acest articol cativa factori importanti, de care ar trebui sa tineti cont cand alegeti o camera sport.

Calitatea video

Daca cumparati o camera de actiune doar pentru a avea una, atunci rezolutia video cu siguranta o sa fie un factor esential de care sa tineti cont. In prezent, rezolutia 4K este cea mai inalta calitate video disponibila pe cele mai multe camere de actiune high-end, urmata de 1080p si 720p. Rezolutia potrivita pentru fiecare dintre noi depinde foarte mult de ceea ce dorim sa facem cu materialul filmat. Daca sunt filmari numai pentru voi, nu faceti nimic profesional cu ele si nu detineti un televizor 4K, atunci rezolutia maxima este inutila, mai ales ca va ocupa si foarte multa memorie.

Marime, forma si greutate

Unele forme de camere sunt mai convenabile pentru anumite situatii decat altele. De exemplu, cele mai multe camere de actiune sunt in forma de cutie, ceea ce le face ideale pentru a fi montate pe piept. Altele au un design in forma de glont, potrivit pentru cei care le monteaza pe castile de protectie.

In ceea ce priveste marimea si greutatea, pentru o portabilitate maxima, va recomandam sa alegeti modelul cel mai compact si usor disponibil.

Durabilitate

Daca intentionati sa folositi camera de actiune in ploaie, zapada sau sub apa, atunci cautati camere care sa fie rezistente la apa sau intemperii. Unele camere de actiune au un exterior rezistent la apa, in timp ce pentru altele trebuie sa cumparati si o husa de protectie subacvatica.

Camp de vizualizare (FOV)

Campul de vizualizare (Field of View) este zona pe care camera foto o poate capta in orice moment dat. Cele mai multe camere sport au un unghi larg de aproximativ 170 de grade, in timp ce altele va lasa sa alegeti intre larg, mediu sau ingust. Campul de vizualizare poate fi un element critic in decizia dvs, insa nu uitati ca cele cu obiectiv superangular o sa distorsioneze imaginile pe margini.

Calitatea imaginii

Daca intentionati sa utilizati camera de actiune si pentru a face fotografii, atunci trebuie sa cautati o camera cu un senzor bun si suficienti megapixeli. In acest caz, cu cat mai mare cu atat mai bine este.

Bateria

Cele mai multe camere video de actiune ofera aproximativ 1-2 ore de utilizare continua. Acest lucru insa poate sa varieze destul de mult, in functie de rezolutia la care filmati, conexiunea Wi-Fi pornita sau nu, Bluetooth si altele.

Cele mai multe persoane aleg in general dispozitivele cu cea mai lunga durata de viata a bateriei. Dar, uneori, o camera video sport cu baterie mare, poate fi mai scumpa, sau poate sa nu aiba toate caracteristicile pe care le cautati. Daca totusi durata de viata lunga a bateriei nu este o optiune, aveti grija sa achizitionati si cateva baterii de rezerva.

Conectivitate

Este ideal sa aveti metode rapide si usoare de a incarca sau transfera imaginile video pe Internet, computer sau smartphone, mai ales daca camera video sport nu are si un ecran de previzualizare si redare. De asemenea, caracteristicile ce tin de conectivitate va permit sa utilizati camera cu alte accesorii care necesita Wi-Fi de exemplu.

Memoria

Din punct de vedere al memoriei, va trebui sa aveti cele ami rapide carduri pe care vi le puteti permite, pentru a obtine cea mai buna performanta de la camera video de actiune. Un card care nu are o viteza suficienta de scriere va duce la pierderea cadrelor, rezultand in imagini sacadate.

Un card de clasa 10, prin urmare, este minimul pe care vi-l recomandam. De preferinta, camera de actiune pe care o alegeti va avea suport pentru standardul UHS-II, oferindu-va astfel, viteze de scriere de pana la 312 MB/s.

Accesorii

Daca intentionati sa utilizati camera de actiune pentru anumite sporturi, atunci veti avea nevoie de monturi speciale pentru a fixa camera unde doriti dvs. Insa, nu toate brand-urile de camere video sport vor avea acest tip de montura necesar.

Va recomandam sa verificati inainte de a cumpara o camera, ce fel de accesorii veti gasi pentru aceasta. In acest fel o sa va asigurati ca nu cumparati o camera de actiune pe care nu o puteti folosi in orice mod va doriti.

Luati in considerare sfaturile de mai sus, cititi comentarii pe Internet, si mai presus de toate, faceti cercetari. Atata timp cat o sa faceti toate aceste lucruri, cu siguranta veti cumpara o camera video sport potrivita pentru nevoile dvs, cu cel mai bun raport calitate-pret.