Eşti aici
×

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem o boxa portabila?

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem o boxa portabila?

Boxele portabile sunt niste gadget-uri la moda, care sunt si foarte practice intr-o varietate de situatii, deoarece pot fi utilizate atat pentru munca cat si pentru recreere. Sunt o modalitate excelenta de a asculta o prezentare in liniste sau de a asculta muzica la o petrecere. Iar unul dintre cele mai bune lucruri despre boxele portabile, este ca puteti asculta muzica cu un sunet de foarte buna calitate, in locuri in care inainte nu puteati. Exista foarte multe tipuri si modele de boxe portabile, asadar ar fi bine sa stiti de inainte ce caracteristici si accesorii ar putea avea, pentru a alege cat mai bine. 

Accesibilitate

Boxele portabile au o gama larga de functii optionale. Cu cat vor fi mai multe, cu atat boxa exte mai versatila, dar si mai scumpa. Cheia in alegerea unei boxe portabile potrivita pentru dvs este sa luati in considerare caracteristicile ce va vor fi de folos si cele care nu sunt foarte importante, de care va puteti lipsi.

Capabilitati Bluetooth

Tehnologia Bluetooth nu mai este utilizata doar pentru dispozitivele hands-free, cum ar fi telefoanele mobile si castile. Foarte multe dispozitive electronice sunt acum proiectate cu aceasta tehnologie integrata. Unul dintre lucrurile care fac ca boxele Bluetooth sa fie atat de raspandite si dorite de clienti, este capacitatea lor de a reda muzica primita de la orice dispozitiv dotat cu aceasta tehnologie. In prezent cele mai multe boxe portabile existente in magazine dispun de tehnologia Bluetooth, aceasta fiind esentiala pentru “portabilitate”.

Capacitatea de incarcare

Exista foarte multe tehnologii si componente avansate care din punct de vedere tehnologic pot fi folosite intr-o boxa portabila, insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca toate acestea consuma curent, iar astfel boxa nu va putea fi folosita prea mult timp doar cu acumulatorul integrat. In acest moment, o boxa portabila performanta, poate sa va asigura undeva la aproximativ 15-20 de ore de redare continua fara a avea nevoie de o sursa de energie. Pentru aceste cifre insa, conteaza foarte mult si cum exploatati boxa, mai ales volumul la care veti asculta muzica.

Unele boxe portabile pot fi incarcate numai la priza. Totusi, cele mai versatile pot fi incarcate si la masina sau de la o baterie externa obisnuita, prin USB. De asemenea, exista boxe care pot incarca la randul lor un smartphone.

Dimensiuni

Pentru unele persoane, dimensiunile fac diferenta atunci cand vine vorba de portabilitatea unei boxe. Sunt persoane care doresc un sunet cat mai puternic si atunci si dimensiunea boxei trebuie sa fie pe masura. Cu toate acestea, exista in prezent destul de multe boxe portabile de mici dimensiuni, capabile de un sunet destul de clar si puternic, ce pot fi folosite cu brio si in aer liber. 

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem o boxa portabila?

Calitatea sunetului

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au oamenii atunci cand vine vorba sa aleaga o boxa portabila, este accea ca devine dificil sa le gaseasca pe acelea cu o buna calitate a sunetului. Este de la sine inteles ca exista boxe mai bune decat altele din punct de vedere al calitatii sunetului, insa in general cei care nu aleg din start o boxa potrivita nevoilor lor sunt cei care au ulterior si plangeri. De aceea sfatul nostru este sa alegeti cu mare grija o boxa portabila, sa fiti constienti de ce poate face si ce nu, iar daca este potrivita sa o cumparati.

Compatibilitate

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand cumparati o boxa portabila este sa va asigurati ca este compatibila cu dispozitivul pe care il veti folosi pentru a trimite muzica catre boxa. De exemplu, exista boxe wireless care pot fi compatibile numai cu anumite sisteme de operare, cum ar fi cele utilizate pentru iPhone sau iPod. Boxele portabile se pot conecta prin mai multe modalitati, cele mai multe prin Bluetooth, dar exista si prin Wi-Fi sau prin cablul audio cu mufa de 3,5 mm.

Pretul

Pretul este un alt aspect de care majoritatea oamenilor tin cont. Sfatul nostru este sa va stabiliti de la inceput un buget maxim pe care sunteti dispusi sa-l alocati pentru achizitionarea unei boxe portabile, iar apoi sa cautati sa o cumparati din magazinele online, unde de cele mai multe ori, preturile sunt mai mici.