Eşti aici
×

Accesorii camere de actiune pentru la plaja

Accesorii camere de actiune pentru la plaja

Suntem deja la aproape jumatatea verii si sezonul de plaja si mers la mare este in toi. Vacantele la mare inseamna inot, surf, snorkeling, alte sporturi nautice, volei, petreceri pe plaja si, binenteles, o multime de poze si videoclipuri minunate. In acest sens am decis sa realizam o selectie de accesorii pentru camerele de actiune care sa va imbunatateasca experienta si sa va ajute sa obtineti imagini de o mai buna calitate.

Unele persoane isi petrec vacanta realizand fotografii pentru a capta amintiri, altii isi monteaza camera de actiune si filmeaza tot ce fac, pentru a se asigura ca toata lumea vede lucruri uimitoare pe care le-au trait in vacante. Cei din aceasta ultima categorie ajung sa depaseasca limitele majoritatii in timp ce calatoresc pentru a obine imagini foarte interesante – ne gandim aici la parasutism, sarituri de pe stanca, scuba-diving si multe altele asemanatoare. Camerele de actiune va ajuta sa obtineti imagini spectaculoase din vacantele dvs, insa doar daca achizitionati o astfel de camera nu va fi suficient. Pentru imagini spectaculoase va trebui sa achizitionati si o serie de accesorii camere video sport suplimentare.

Grip 3-in-1 pentru camere sport

Daca sunteti in cautarea unui suport care sa faca totul, atunci acest grip 3 in 1 este ceea ce aveti nevoie. Poate fi utilizat ca un simplu maner cu rol de grip, trepied sau ca brat extensibil, ceea ce va face mai usoara realizarea inregistrarilor POV (Point of view). Manerul in sine se poate detasa pentru a fi folosit doar ca si grip. De asemenea, in interiorul acestui maner este stocat si un mini trepied foarte rezistent, realizat din aluminiu, ce poate fi folosit singur sau alaturi de maner.

Masca snorkeling cu suport pentru camere de actiune

V-ati ganditi vreodata sa faceti snorkeling fara sa aveti o camera video sport? Daca da, atunci trebuie sa luati neaparat masuri. Lumea subacvatica este un loc minunat si greu accesibil foarte multor persoane. Asadar de ce sa nu profitati sa filmati atunci cand faceti snorkeling, pentru a arata tuturor minunatiile existente sub apa. 

Masca impermeabila a fost conceputa pentru sporturile de apa cum ar fi scufundarile sau snorkeling-ul si pentru a va oferi lejeritate in timp ce filmati pe sub apa. Masca poate fi purtata de orice persoana deoarece dispune de benzi elastice, ajustabile, astfel incat sa se potriveasca perfect si sa nu permita patrunderea apei.

accesorii camere video sport

Carcasa subacvatica

Camerele de actine mai noi sunt rezistente la apa, insa pana la adancimi nu foarte mari. Daca faceti doar snorkeling nu va fi neaparat o problema, insa pentru scuba-diving la mare adancime, veti avea nevoie de o carcasa subacvatica. Am spus anterior nu neaparat, pentru ca sfatul nostru ar fi sa nu va scufundati cu o camera video sport in apa sarata fara o carcasa de protectie, chiar daca camera este rezistenta la apa. Sarea nu face bine niciunui dispozitiv electronic.

O carcasa de buna calitate va oferi protectie pana la 45-60 de metri adancime, iar protectia din fata lentilei ei va fi construita din materiale speciale care sa nu afecteze in niciun fel calitatea imaginii.

Un alt avantaj al utilizarii unei astfel de carcase este si faptul ca va proteja camera si lentila de nisip. De foarte multe ori se intampla sa bata vantul sau sa treaca un copil in viteza si sa arunce nisip peste tot. Lentila camerei sport se poate zgaria extrem de usor.

Filtre colorate pentru filmari

Exista multe filtre diferite pentru camerele de actiune care maresc versatilitatea camerelor, permitand realizarea unor imagini mai creative sub apa. Filtrele se fixeaza foarte usor pe camerele de actiune, sunt mici si usor de transportat, astfel incat nu exista niciun motiv sa nu le utilizati. Filtrele utilizate pot fi urmatoarele:

  • filtrul rosu – utilizat in apa albastra
  • filtrul magenta – utilizat in apa verde
  • filtrul galben – utilizat pentru filmarile cu lumina insuficienta.

Trepied flexibil tip caracatita

Atunci cand sunteti la plaja nu stiti unde aveti nevoie sa prindeti camera video sport pentru a filma ceva. Pe nisip este destul de greu sa fixati un trepied, insa daca aveti unul flexibil, veti putea monta camera pe un sezlong sau pe stalpul de la umbrela.

In functie de dimensiunea acestui trepied, veti putea monta pe el o camera de actiune, o camera video obisnuita sau chiar un aparat DSLR, totul depinde de modelul pe care il veti achizitiona.

Gimbal pentru camere de actiune 

Un gimbal este un suport pivotant care permite rotirea unui obiect in jurul unei singure axe. In cazul camerelor de actiune este un accesoriu bine venit, va permite sa realizati filme de cea mai buna calitate, fara miscari bruste nedorite, induse de tremuratul mainii dvs, de vant sau de miscare.

Cu ajutorul acestui gimbal pentru camere de actiune puteti surprinde imagini superbe in diferite scenarii: cand iesiti cu barca pe mare, cand alergati pe plaja, cand vreti sa va filmati copilul care face primii pasi pe plaja si multe altele asemenea.

Insertii anti-aburire

Insertiile anti-aburire sunt proiectate special pentru camerele video sport. Acestea se potrivesc perfect in interiorul carcasei subacvative si au rolul sa impiedice aburirea lentilei, precum si sa protejeze camera de condensul aparut atuncic and filmati la temperaturi mixte sau atunci cand filmati sub apa. Un aspect important este ca aceste insertii realizate din polimer molecular sunt 100% reutilizabile. Tot ce trebuie sa faceti, este ca dupa 5 utilizari consecutive sa le uscati la cuptor.

Folie de protectie

Daca nu detineti o carcasa subacvatica si nici o altfel de carcasa de protectie, atunci o folie este necesara atunci cand mergeti la plaja si filmati cu o camera video sport. Cum spuneam anterior, nisipul pe lentila sau pe ecranul LCD poate sa dauneze foarte mult, mai ales atunci cand incercati sa il indeparatati.

Alte accesorii camere video sport precum gentile de transport si protectie, bateriile de rezerva si incarcatoarele sunt obisuite si nu le-am mai inclus in acest articol. Voi ce fel de accesorii camere video sport luati cu voi la plaja?