×

Jucarii interactive, educationale si educative pentru copii

Ne place sau nu, jucariile pe care le alegem pentru a le cumpara pentru copiii nostri pot face o schimbare in dezvoltarea lor. In timpul anilor de crestere ai copilului, este important sa ii oferiti jucarii educative care sa le permita sa invete in timp ce se joaca.

Cele mai bune jucarii educationale fac invatarea placuta. Indiferent daca va invata copilul despre culori, numere, forme sau cuvinte – sau chiar constructii, robotica sau arta plastica – aceste jucarii asigura o adevarata placere.

Este adevarat ca orice jucarie poate oferi valoare unui creier in curs de dezvoltare, insa exista anumite jucarii, de obicei numite jucarii educationale, de invatare sau de instruire care ofera o valoare mai mare. Frumusetea acestor jucarii educative este dubla, deoarece acestea fac apel atat la copii, cat si la parinti. In sinea lor, ele sunt inca jucarii, dar care totusi nu arata ca temele de acasa sau o povara pentru copii, dar care ofera beneficii de invatare.

Beneficiile jucariilor educationale

Gandire inovatoare si creativa: cand se joaca cu jocuri si jucarii educative, copiii isi pot dezvolta perceptia, intuitia si rationamentul in timp ce acestia participa la o activitate creativa.

Abilitati cognitive: jucariile educationale pot ajuta copiii sa se conecteze la procesele lor de gandire si sa-si dezvolte in continuare capacitatile de a gandi liber. 

Competente motorii: cu ajutorul jucariilor interactive si educationale corecte, copiii isi dezvolta abilitatile motorii si abilitatile lor cognitive.

Competente noi: oferind copiilor o experienta de joc bine ghidata, copiii dezvolta ceea ce sunt considerate abilitati mai blande, cum ar fi interactiunea sociala adecvata, abilitati lingvistice si dezvoltarea emotionala, ii ajuta astfel sa invete sa accepte provocari, sa le depaseasca si sa castige forta mentala.